Záznam kubánskeho koncertu The Rolling Stones bude v kinách

NETKY.SK • 28 September 2016, 08:17 • 2 min
Záznam kubánskeho koncertu The Rolling Stones bude v kinách

HAVANA – Záznam prvého kubánskeho koncertu anglickej kapely The Rolling Stones budú mať možnosť vidieť aj slovenskí diváci a diváčky.

slovakia

left justify in out

Snímku Havana Moon uvedú 11. októbra o 20:30 v sieti kín Cinemax v Banskej Bystrici, Bratislave, Dunajskej Strede, Košiciach, Nitre, Poprade, Prešove, Skalici, Trenčíne, Trnave a Žiline. Novinka vyjde aj na DVD, Blu-ray diskoch a v digitálnej podobe, stane sa tak 11. novembra.

 

Bezplatný koncert sa konal tento rok 25. marca, pričom šlo o záverečné vystúpenie v rámci América Latina Olé Tour 2016. Podľa odhadov sa na podujatí zúčastnilo približne 500-tisíc fanúšikov a fanúšičiek. Legendárna skupina predstavila 18 skladieb, vrátane hitov Jumpin' Jack Flash, Angie, Brown Sugar či (I Can't Get No) Satisfaction. O réžiu záznamu sa postaral Paul Dugdale, s ktorým už spolupracovali Adele, Coldplay, Ed Sheeran, ale aj The Rolling Stones na dokumente Sweet Summer Sun - Hyde Park Live (2013).

 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom.

 

Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte ďalšie hity ako Wild Horses, Paint It Black, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies