Zazmluvnili alternatívny výcvik pilotov vrtuľníkov

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 12:17 • 2 min
Zazmluvnili alternatívny výcvik pilotov vrtuľníkov

BRATISLAVA - Rezort obrany si na základe rámcovej dohody objednal od prešovskej spoločnosti Heli Company alternatívny výcvik pilotov vrtuľníkov, ktorého cena nesmie presiahnuť 599 460 eur vrátane DPH.

slovakia

left justify in out

Podľa zmluvy, ktorú zverejnili v centrálnom registri, má firma ako školiteľ urobiť letecký výcvik troch nových pilotov vrtuľníkov Ozbrojených síl SR v rozsahu 200 letových hodín na jedného pilota. Okrem toho má zabezpečiť letecký výcvik dvoch pilotov armádnych vrtuľníkov s náletom 70 hodín na pilota, pričom tento výcvik má vykonať so zameraním na typové preškolenie a výcvik v núdzových postupoch. Spoločnosť má zvýšiť nálet pilotov vrtuľníkov, určených ministerstvom obrany, na úroveň stanovenú normami NATO, a to v rámci vyčlenených peňazí. Počas pridelených letových hodín sa školiteľ zaväzuje urobiť letecký výcvik so zameraním na výcvik v núdzových postupoch a výcvik určených pilotov v letoch do zahraničia, za zníženej dohľadnosti, letoch na horské plochy, v skupinovej zlietanosti a v letoch s podvesom. Podľa zmluvy majú piloti cvičiť na stroji Schweizer 269 C.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies