Zavrite vládu, nie obchody, kričali protivládni demonštranti v Maďarsku

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 09:03 • 2 min
Zavrite vládu, nie obchody, kričali protivládni demonštranti v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Úplné odškodnenie poškodených v miliardových brokerských kauzách a seriózne vyšetrenie finančných podvodov požadovali v Budapešti stovky protivládnych demonštrantov.

slovakia

left justify in out

Spoločný kandidát nedeľňajších doplňujúcich volieb v Tapolci za Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) a Demokratickú koalíciu (DK) Ferenc Pad vyhlásil, že v Maďarsku sa v súčasnosti podvody dostali až na vládnu úroveň. "Zatvoriť treba členov vlády, nie obchody," dodal politik, ktorý tak poukázal na kritizované opatrenie Orbánovej vlády zatvoriť v nedeľu obchody, ktoré platí od 15. marca.

 

Podľa ďalších rečníkov podujatia z MSZP, DK, Dialógu pre Maďarsko (PM), Liberálnej strany a občianskych združení predseda vlády Viktor Orbán sa stal morálne nespôsobilým na vykonávanie svojej funkcie. Dav skandoval "Do basy! Do basy!"

 

Podpredseda MSZP Zoltán Lukács označil kauzu brokerského domu Quaestor za pyramídovú hru vládnej strany Fidesz, ktorá poškodila desiatky tisíc ľudí. Účastníci protestu pohrozili vláde občianskou neposlušnosťou, ak vláda neodškodní tých, ktorým prepadli peniaze.

 

Poškodení v kauze Quaestor sa zhromaždili ešte pred touto demonštráciou priamo pri neďalekom sídle brokerského domu, kde sa snažili upriamiť pozornosť vlády na problémy, ktoré kauza obyčajným ľuďom spôsobila. Účastníci sa potom pridali k hlavnému protestu, ktorého sa napokon zúčastnilo zhruba 2000 ľudí.

 

Polícia bola v pohotovosti v priľahlých uličkách, demonštrácia sa však skončila bez incidentov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona