Zavraždili prokurátora vyšetrujúceho Bhuttovej smrť

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 08:34 • 2 min
Zavraždili prokurátora vyšetrujúceho Bhuttovej smrť

ISLAMABAD - Prokurátora, ktorý vyšetroval atentát na bývalú pakistanskú premiérku Bénazír Bhuttovú z roku 2007, v piatok zastrelili. Informovali o tom policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Ozbrojenci na motorke vypálili do Čaudrího Zulfikára 12 guliek, keď opúšťal svoj dom v Islamabade. Následne bol prevezený do nemocnice, kde však svojim početným zraneniam podľahol. Len v stredu pritom súd v súvislosti s údajnou účasťou na sprisahaní proti opozičnej líderke predĺžil domácu väzbu bývalému prezidentovi Parvízovi Mušarrafovi. Pozorovatelia vidia v zavraždení prokurátora varovanie pre pakistanské súdnictvo, ktoré Mušarrafova vyšetruje v troch prípadoch. Ten má totiž stále silnú podporu u vplyvnej pakistanskej armády, ktorá by prípadné odsúdenie exgenerála nemusela tolerovať.

Bhuttovej smrť je stále zahalená tajomstvom. Zomrela počas streľby a samovražedného útoku na predvolebnom zhromaždení v meste Rávalpindí len niekoľko týždňov po tom, ako sa vrátila do Pakistanu z exilu. Správa OSN v roku 2010 uviedla, že vyšetrovanie nesmie vylúčiť možnosť, že do jej vraždy mohli byť zapojení vysokí štátni alebo armádni predstavitelia. Z atentátu na Bhuttovú, ktorý sa odohral 27. decembra 2007, v roku 2011 obvinili dvoch policajtov a piatich údajných príslušníkov Talibanu, nikoho z nich sa však doteraz nepodarilo usvedčiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies