Závody F1 naďalej na Interlagose, Rio stoplo stavbárske práce na novom okruhu

NETKY.SK • 2 Február 2021, 21:46 • 2 min
Závody F1 naďalej na Interlagose, Rio stoplo stavbárske práce na novom okruhu

Plány na vybudovanie nového motoristického okruhu v Brazílii príslušné úrady minimálne nateraz pozastavili. Seriál majstrovstiev sveta monopostov F1 tak naďalej bude hostiť Interlagos v Sao Paule, aj keď v blízkej budúcnosti malo štafetový kolík prebrať Rio de Janeiro.

slovakia

left justify in out

V meste, ktoré v lete 2016 hostilo OH, výstavbu stopli ochrancovia životného prostredia. Informácie priniesol web BBC Sports.

 

img

 

Proti bol aj Lewis Hamilton 
V Riu de Janeiro plánovali výstavbu nového motookruhu na niekdajšej vojenskej základni, no vyžiadalo by si to aj výrub časti pôvodného lesa. A to sa stalo kameňom úrazu. Proti výstavbe okruhu sa postavil aj úradujúci svetový šampión Brit Lewis Hamilton. "Oficiálne odkladáme výstavbu okruhu v Riu," uviedol zástupca multimiliónového mesta zodpovedný za životné prostredie Eduardo Cavaliere.

 

img

 

Kde má okruh vyrásť?
Okruh mal vyrásť v časti Deodoro, kde sa počas spomenutých OH konali aj niektoré súťaže vrátane vodného slalomu či športovej streľby. Niekdajšia vojenská základňa sa tam nachádza na okraji lesa Camboata. Veľkým podporovateľom okruhu v Riu je prezident Jair Bolsonaro, ktorý sa s vedením F1 dohodol na presune Veľkej ceny Brazílie po dokončení stavby. Nateraz však z toho nič nebude.

 

img


Keď sa objavili detaily a kritici z oblasti environmentalistiky čoraz hlasnejšie apelovali na zastavenie plánov, vedenie prestížneho motoristického seriálu predĺžilo platnosť zmluvy s okruhom Interlagos v Sao Paule.

 

 

Ten hostí preteky F1 už od roku 1990. Vlani sa preteky F1 v Brazílii nekonali pre pandémiu koronavírusu, v roku 2021 by sa na Interlagose malo jazdiť 7. novembra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona