Závod ZKW v Krušovciach za desať rokov dosiahol obrat 230,74 miliónov eur

NETKY.SK • 15 September 2016, 11:55 • 2 min
Závod ZKW v Krušovciach za desať rokov dosiahol obrat 230,74 miliónov eur

BRATISLAVA - Spoločnosť ZKW v Krušovciach za desať rokov pôsobenia na slovenskom trhu dosiahla obrat 230,74 milióna eur. Závod na výrobu svetelných a svetlometových systémov pre automobilový priemysel ročne vyprodukuje 5 miliónov svietidiel. Informovala o tom spoločnosť ZKW.

slovakia

left justify in out

"Závod ZKW Krušovce je pre koncern ZKW Group nesmierne dôležitý. Vďaka vynikajúcej produkcii práce a nasadeniu našich zamestnancov sme na Slovensku dokázali vybudovať jeden z najvýkonnejších závodov v rámci celého koncernu,“ uviedol riaditeľ ZKW Group Oliver Schubert. Ako ďalej závod informoval, slovenská pobočka od svojho vzniku preinvestovala 133 miliónov eur a zo vzájomnej spolupráce so slovenskými dodávateľmi dosiahla obrat 130 miliónov eur.


Celkový obrat koncernu ZKW Group je v súčasnosti 728 miliónov eur, takmer tretinu predstavuje slovenská pobočka, konkrétne 230,74 miliónov eur. "V nasledujúcich rastových krokoch očakávame v rámci koncernu zvýšenie obchodných výsledkov o približne 25 percent na zhruba 916 miliónov eur v tomto roku,” dodal Schubert.


Koncern ZKW Group vyvíja a vyrába komplexné prémiové osvetlenie a elektronické moduly pre medzinárodných výrobcov automobilov. Tvorí osem závodov po celom svete a celkovo zamestnáva 7 500 ľudí. Produkty ZKW Group používajú výrobcovia automobilov ako napríklad AUDI, VW, BMW, Porsche, Daimler, Opel, Skoda, VOLVO Car, MAN, Scania Truck alebo VOLVO Truck.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies