Závod Jaguar pri Nitre má problém! Verejné obstarávanie na výstavbu zrejme neprebehlo podľa pravidiel

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 19:08 • 2 min
Závod Jaguar pri Nitre má problém! Verejné obstarávanie na výstavbu zrejme neprebehlo podľa pravidiel

BRATISLAVA/NITRA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločin machinácie pri verejnom obstarávaní.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom na sociálnej sieti Nadácia Zastavme korupciu, podľa ktorej trestné stíhanie v súvislosti s výstavbou parku Jaguar Land Rover začalo na jej podnet.

 


"Od roku 2018 upozorňujeme, že pri výstavbe parku sme mohli preplatiť desiatky miliónov eur, pretože tendre zrejme povyhrávali vopred vybrané firmy. Spolu sme podali tri podnety na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) za nákupy v celkovej hodnote 400 miliónov eur," pripomína nadácia s tým, že ÚVO jej dal v dvoch prípadoch za pravdu, pričom na výsledok tretieho podnetu čaká.

Ako uvádza ÚŠP v upovedomení o začatí trestného stíhania, na základe opatrenia prokurátora o odňatí veci NAKA, odbor Západ bude vyšetrovanie realizovať NAKA, odbor Bratislava 4, oddelenie vyšetrovania.

 

Špekulatívne prevody pozemkov pod závod Jaguara skončili na súde

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona