Závod BMW Lipsko dnes spustil sériovú výrobu BMW radu 2 Active Tourer

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 09:00 • 2 min
Závod BMW Lipsko dnes spustil sériovú výrobu BMW radu 2 Active Tourer

LIPSKO - Závod BMW Lipsko dnes spustil sériovú výrobu BMW radu 2 Active Tourer. Vďaka vysokej flexibilite závodu beží nový model na jednej výrobnej linke spolu s inými vozidlami BMW radu 1 a radu 2 ako aj BMW X1.

slovakia

left justify in out

Bolo na to potrebných iba niekoľko málo prispôsobení v lakovni a pri montáži. Iba v karosárni bol kvôli novej architektúre vozidla a konceptu predného pohonu vytvorený zvláštny výrobný úsek. BMW radu 2 Active Tourer je prvým vozidlom od BMW s predným pohonom a prvým modelom v segmente Sports Activity Tourer. „Spustením výroby BMW radu 2 Active Tourer sme zabezpečili dlhodobé vyťaženie nášho závodu a tým aj naše pracovné miesta. A ešte viac: integráciou tohto a iných modelov ako aj prehĺbením výroby v závode sme mohli rozšíriť počet zamestnancov z 2 600 v roku 2011 na dnešných 4 000“, povedal riaditeľ závodu Dr. Milan Nedeljkovic.

 

Tento nárast sa odzrkadľuje aj v investíciách a štruktúrach závodu. Po počiatočnej investícii vo výške 1,2 miliárd EUR pri otvorení závodu v roku 2005 predstavujú dnes celkové investície sumu viac ako 2 miliardy EUR. K tomu prispelo tak rozšírenie závodu na výrobné centrum pre BMW i Automobile, ako aj rozšírenie a ďalší rozvoj klasických výrobných technológií lisovne, karosárne, lakovne a montáže.

 

Automobilová evolúcia a revolúcia v Lipsku

BMW Group vstúpila s BMW radu 2 Active Tourer s jeho priestorovo-funkčným konceptom, architektúrou predného pohonu a ponukou trojvalcových motorov opäť raz do novo objavenej krajiny. Spoločnosť rovnako ako pri BMW i3 a BMW i8 aj v tomto prípade vkladá dôveru do závodu Lipsko, aby priniesol tieto novinky na cesty. „Integrácia BMW radu 2 Active Tourer stavia náš závod aj naďalej dlhodobo na dva stabilné piliere. Po prvé budeme týmto dlhodobo vyrábať klasické automobily kompaktnej triedy vo vysoko efektívnych štruktúrach aj naďalej v Nemecku. Po druhé, posunieme v Lipsku inovatívnu výrobu automobilov vzhľadom na alternatívne pohony a ľahké konštrukcie s karbónom dopredu“, zdôraznil Nedeljkovic.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies