Záverečný deň festivalu Lodenica ovládol Emir Kusturica

NETKY.SK • 28 August 2016, 09:36 • 2 min
Záverečný deň festivalu Lodenica ovládol Emir Kusturica

PIEŠŤANY - V Piešťanoch sa dnes v ranných hodinách skončil festival Lodenica, ktorý odštartoval vo štvrtok. Sobotňajší program ovládol srbský režisér a hudobník Emir Kusturica spolu s jeho kapelou No Smoking Orchestra.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatjedenročný filmár predstavil aj skladby z jeho filmov Underground (1995) alebo Čierna mačka, biely kocúr (1998) a v premiére aj ukážku soundtracku snímky On the Milky Road (v pôvodnom znení Na mlečnom putu, pozn. SITA), ktorú uvedú 9. septembra na 73. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach.


Známy rodák zo Sarajeva ponúkol spolu so spomínanou formáciou energickú show plnú balkánskych rytmov, rocku či cigánskej hudby. Kusturica, ktorý študoval na FAMU v Prahe, očaril aj výbornou češtinou i angličtinou, pričom počas dvojhodinového koncertu si na pódiu zatancoval aj s niekoľkými ženami z publika. "Myslím si, že ľudia na Lodenici sú pripravení na hudobnú avantúru, ktorú im ponúkneme. Vždy keď prídem na Slovensko, cítim sa, akoby som sa vrátil domov. Reakcie fanúšikov sú vždy naozaj dobré," uviedol Kusturica pred koncertom v rozhovore pre agentúru SITA.


Na hlavnej scéne vystúpil aj obľúbený český pesničkár František Nedvěd a kapela Tie break. Návštevníci si spolu so 68-ročným muzikantom zaspievali aj hity ako Růže z papíru, Na kameni kámen, Stánky či coververziu skladby Tam u nebeských bran, s ktorou predtým ukončil svoje vystúpenie slovenský country muzikant Allan Mikušek. Okrem spomínaných vystúpili napríklad aj Družina, Kamelot či COP.


Podujatie tento rok sprevádzalo letné, slnečné počasie. Organizátori pripravili pestrý hudobný program, o ktorý sa postarali tiež Desmod, Middle of the Road, IMT Smile, Čechomor, Otava Yo a mnohí ďalší vystupujúci aj na menších scénach Lodenička a Komorný stan. Pokojnú atmosféru podujatia spríjemňovali aj sprievodné akcie pre deti i dospelých. K dispozícii bolo takisto množstvo stánkov s občerstvením a ďalším tovarom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies