Záverečný deň festivalu Lodenica dá dnes bodku za festivalovým letom

NETKY.SK • 29 August 2015, 13:01 • 2 min
Záverečný deň festivalu Lodenica dá dnes bodku za festivalovým letom

PIEŠŤANY - Hudobný festival Lodenica v piešťanskom autokempingu na Sĺňave je krásny v tom, že sa na ňom stretnú ľudia, ktorí country, folkovú a trampskú hudbu prežívajú a majú v srdci. Krátko po piatkovom večernom vystúpení to povedal Roman Horký, frontman brnianskej hudobnej skupiny Kamelot, ktorá v 17-ročnej histórii Lodenice nechýbala ani raz.

slovakia

left justify in out

„Aj keby padal sneh, alebo bolo mínus päť, či plus 50, tí ľudia, tí srdciari sú tu. Je to taký duch trampingu, ktorý pretrváva z minulých časov. Je to veľmi dobre, pretože ja viem z vlastnej skúsenosti, že ten tramping je veľmi dôležitý pre formovanie človeka. Vycibrí ho tak, že pozná fair-play, dokáže sa podeliť a vraví pravdu. I preto sem tí ľudia chodia, aby počúvali pesničky, ktoré majú názor,“ povedal Horký.

 

Piatkový (28.8.) druhý deň festivalu odštartovala plzenská kapela Hop Trop, ktorá v tomto roku oslavuje 35. výročie vzniku a za celý čas hráva v rovnakej zostave. Po nich patrila hlavná Lodenica scéna brnianskym skupinám Poletíme? a Kamelot, ktoré vystriedala formácia HEX. Podvečer dostal tisícky divákov do varu Čechomor a nestarnúci Václav Neckář. Vrcholom večera mala byť švédska skupina Rednex, ktorej vystúpenie však podľa viacerých návštevníkov zaostalo za očakávaním. Po extravagantných Švédoch sa tak o skutočné vyvrcholenie prvého dňa postarala až slovenská skupina IMT Smile a záver druhého dňa Lodenice patril skupine Bystrík.

 

Rozlúčka s festivalovým letom vyvrcholí dnes záverečným dňom. Popoludní sa postupne predstavia Neřež s Katkou Koščovou, Mloci, Robert Křesťan s Druhou trávou, Simona Martausová, Kandárčovci, Žalman, František Nedvěd a Tie break, vizovickí šoumeni zo skupiny Fleret a Zuzana Smatanová. Festivalové leto uzavrie v nedeľu (30.8.) nadránom slovenská hudobná skupina Arzén.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies