Zavedú na cesty objektívnu zodpovednosť? Po tragickej nehode sa o tom znovu hovorí

NETKY.SK • 17 Október 2017, 15:20 • 2 min
Zavedú na cesty objektívnu zodpovednosť? Po tragickej nehode sa o tom znovu hovorí

BRATISLAVA – Tragická dopravná nehoda, počas ktorej v sobotu zahynulo osem ľudí, môže urýchliť zavedenie projektu objektívnej zodpovednosti na slovenské cesty. Uviedol to dnes prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident vyhlásil, že v súvislosti s dopravnou nehodou, ktorá sa odohrala v katastri obce Nitrica v okrese Prievidza a pri ktorej zahynuli opatrovateľky a vodič vracajúci sa z Rakúska, bude iniciovať otvorenie diskusie na tému objektívnej zodpovednosti. V minulosti pripravený projekt podľa neho rátal s umiestnením troch stacionárnych zariadení aj v okolí miesta nehody.

 

„Domnievam sa, že ak máme dnes posunúť a zlepšiť bezpečnosť na našich cestách, tak to musí byť určite aj cez projekt objektívnej zodpovednosti, myslím tým úplné automatizovanú objektívnu zodpovednosť, ako ju bežne využívajú v okolitých krajinách,“ povedal Gašpar.

 

Polícia podľa jej prezidenta tiež príde s vlastnými iniciatívnymi legislatívnymi návrhmi, ktoré by zlepšili kontrolu profesionálnych vodičov. Podriadení Gašpara dostali za úlohu spracovať takéto legislatívne iniciatívy, aj keď priamo nie sú v gescii ministerstva vnútra.

 

Návrhy by mali súvisieť najmä s takzvanou sociálnou legislatívou. Mali by sa týkať používania záznamového zariadenia v cestnej doprave, organizácie pracovného času v doprave, ako aj predpisov o povinnej základnej kvalifikácii a pravidelnom výcviku vodičov, ozrejmil Gašpar.

 

Pri sobotňajšej tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala pred 4.00 h ráno v katastri obce Nitrica v okrese Prievidza, vyhaslo celkom osem ľudských životov. Pri nehode došlo k zrážke kamióna s úžitkovým vozidlom Opel Vario, ktoré sa prevrátilo na strechu. V dodávke sedeli opatrovateľky, ktoré sa vracali z Rakúska na Slovensko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies