Zavedením 50-% zliav na predplatné lístky vo vlakoch stúpol záujem o ne o 10 %

NETKY.SK • 17 Február 2015, 16:21 • 2 min
Zavedením 50-% zliav na predplatné lístky vo vlakoch stúpol záujem o ne o 10 %

BRATISLAVA - Zavedením 50-% zliav vo vlakoch na predplatné týždenné a mesačné lístky stúpol záujem o ne o viac ako 10 %. Vyplýva to z údajov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) za prvý februárový týždeň tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

slovakia

left justify in out

"Považujeme tento údaj za priaznivý, ale len informatívny. Na zásadnejšie hodnotenie ide o príliš krátke obdobie," skonštatovala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.
     

Predplatné týždenné alebo mesačné lístky využívajú najmä pracujúci, ktorí vlakmi denne dochádzajú do zamestnania. Vláda zaviedla 50-% zľavy na takéto lístky v druhej triede od februára tohto roka. Opatrenie bolo súčasťou sociálneho balíčka, nasledovalo po predchádzajúcom zavedení nulového cestovania pre študentov a dôchodcov. To sa spustilo ešte v novembri minulého roka.
     

Polovičné zľavy na predplatné lístky sa dotýkajú približne 11 % všetkých osôb, ktoré sú prepravené slovenskými železnicami. Vláda vychádzala z toho, že zľavy pre pracujúcich povedú k ďalšiemu zvýšeniu počtu ľudí, ktorí cestujú vlakmi za prácou. Opatrenie si totiž podľa predpokladov vyžiada peňažné prostriedky vo výške 1,35 milióna eur. Podľa ministerstva dopravy by sa mali vykryť práve výnosmi z vyššieho záujmu ľudí o cestovanie vlakmi.
     

Zľavy na predplatné lístky fungovali vo vlakoch aj predtým. V prípade týždenného jednosmerného lístka to bola 30-% zľava a pri týždennom obojsmernom 35-%. Zároveň bola zľava aj pri mesačnom jednosmernom lístku, a to 40 % a pri mesačnom obojsmernom 45 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona