Zavedenie eura podporuje len štvrtina Čechov

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 15:30 • 2 min
Zavedenie eura podporuje len štvrtina Čechov

PRAHA - Euro ako novú menu v Česku aktuálne podporuje len štvrtina tamojších občanov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť STEM to zistila vo svojom najnovšom prieskume, ktorého výsledky zverejnila v utorok. Zástancov zavedenia spoločnej európskej meny v Česku je spomedzi opýtaných iba 24 percent, zatiaľ čo takmer polovica to "kategoricky" odmieta. Rovnaký podiel na druhej strane zastáva názor, že sa EÚ podarí euro do budúcnosti udržať.

 

Spoločnosť na svojom internetovom portáli uvádza, že medzi podporovateľmi zavedenia eura sa častejšie vyskytujú "mladí ľudia, vysokoškolsky vzdelaní, ľudia orientovaní politicky vpravo a dobre materiálne zabezpečení". Konštatuje tiež mierne zvýšenie podielu podporovateľov a menej kategorických odporcov, kým v uplynulých rokoch bol trend opačný. Najnovší prieskum spoločnosť uskutočnila v dňoch 11. až 20. marca 2014 na 1070 obyvateľoch starších ako 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona