Závažné dopravné nehody v minulom týždni

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 11:01 • 2 min
Závažné dopravné nehody v minulom týždni

Závažné dopravné nehody v minulom týždni - Krimi Minulý týždeň sa na slovenských cestách stalo menej ako 200 dopravných nehôd (198), čo je o 81 nehôd menej ako v rovnakom týždni minulý rok (279). Počet ťažko zranených osôb klesol o 14, z 25 nehôd v 13.

slovakia

left justify in out

img

Minulý týždeň sa na slovenských cestách stalo menej ako 200 dopravných nehôd (198), čo je o 81 nehôd menej ako v rovnakom týždni minulý rok (279). Počet ťažko zranených osôb klesol o 14, z 25 nehôd v 13. týždni minulý rok na 11 nehôd minulý týždeň. Minulý týždeň zomreli tri osoby, o štyri menej ako v rovnakom týždni minulý rok. Medzi usmrtenými bol jeden chodec, jeden vodič a jeden motocyklista. Päť krajov bolo bez smrteľných nehôd, Trnavský, Trenčiansky, Nitriansky, Banskobystrický a Prešovský kraj.

Podrobné informácie o nižšie uvedených nehodách nech sú mementom pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Opakovane apelujeme na chodcov a cyklistov, aby nosili reflexné prvky. Vodiči, ktorí pri strete s týmito účastníkmi neutrpia také fatálne následky by mali byť ostražití a predvídať najmä na miestach, kde možno predpokladať, že je zvýšený pohyb týchto účastníkov. V poslednom období polícia zaznamenala niekoľko prípadov úmrtí chodcov a motocyklistov. S cieľom pozitívne ovplyvniť tento nepriaznivý vývoj, je už niekoľko týždňov v uliciach viac policajtov. Na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov pôsobia prevažne preventívne. Najmä v čase dopravných špičiek sú policajti v blízkosti priechodov pre chodcov v blízkosti škôl, nemocníc, staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier.

S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami a prázdninami na školách je každoročne zvýšený presun vodičov, čím sa zvýši intenzita premávky na cestách. Policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na nehodových miestach a úsekoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom, cyklistom a motocyklistom. Budeme pôsobiť najmä preventívne, zistené priestupky budeme riešiť podľa závažnosti. Alkohol však v žiadnom prípade nepatrí na cesty, preto najmä od soboty 7. apríla tohto roka sa budú policajti zameriavať vo zvýšenej miere na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

Zdroj: PPZ SR 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies