Zavárame jablká.

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 08:17 • 2 min
Zavárame jablká.

Zavárame jablká.

slovakia

left justify in out

img

Jablkový kompót.

Na prípravu jablkového kompótu potrebujeme jablká, citrón, kryštálový cukor a klinčeky. Z vody a cukru si uvaríme nálev podľa množstva ovocia tak, že dáme 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky vody, pár klinčekov, prevaríme a necháme vychladnúť. Jablká očistíme a zbavíme jadierok. Na dno pohára dáme koliesko citrónu, uložíme jablká, zase citrón, zalejeme nálevom a poháre dobre uzavrieme. Sterilizujeme 10 minút pri 80°C. Dobrá rada: jablká po čistení dávame do vody v ktorej je citrónová šťava, tak nezhnednú.

  

  

img

Detská výživa.

Potrebujeme 2,5 kg olúpaných jabĺk, 1 vanilku, 25 dkg kryštálového cukru, trošku škorice. Všetky suroviny dáme do hrnca, rozvaríme na kašu, ktorú po vychladnutí rozmixujeme. Plníme do malých pohárikov a sterilizujeme 15 minút pri 100°C.

  

 

 

 

 

img

Jablková nutela.

Suroviny na prípravu jablkovej nutely sú nasledovné: 3 kg očistených jabĺk, 750 g kryštálového cukru, 400 ml vody, 100 g kakaa, 100 g čokolády na varenie, 3 balíčky prášku zlatý klas, 1 vanilka. Očistená jablká pokrájame na kocky, zalejeme vodou a rozvaríme. Necháme vychladnúť, pridáme zlatý klas, kakao a dáme znovu variť. Do vriacej zmesi  pridáme cukor, vanilkový cukor, polámanú čokoládu na a varenie a za stáleho miešania varíme kým zmes nezhustne. Naplníme do pohárov, uzavrieme a obrátime hore dnom. Nesterilizujeme. Je výborná na zákusky, do buchiet alebo palaciniek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies