Zavárame hrušky a varíme lekvár

NETKY.SK • 20 August 2014, 13:00 • 2 min
Zavárame hrušky a varíme lekvár

BRATISLAVA – V komore máme zavarené a na zimu pripravené marhule, uhorky a broskyne. Čo takto skúsiť zavariť aj hrušky a pripraviť si chutný lekvár?

slovakia

left justify in out

Hruškový kompót

Na dno umytého pohára dáme koliesko citrónu, potom očistené a jadierok zbavené hrušky, nakoniec tiež koliesko citrónu. Zalejeme nálevom, ktorý sme si pripravili tak, že v 1 litri vody rozpustíme 50 dkg cukru. Nálev musí byť studený. Sterilizujeme 15 minút na 90 °C.

 

 

img

 

 

Hruškový džem

Na 1 kg hrušiek potrebujeme 50 dkg kryštálového cukru, gelfix 2:1, kyselinu citrónovú.

1. Hrušky očistíme, nakrájame.

 

img

 

2. Rozvaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cukor, gelfix podľa návodu a povaríme 10 minút. 

 

img

 

img

 

Nakoniec pridáme ½ čajovej lyžičky kyseliny citrónovej, nalejeme do pohárov, uzatvoríme, obrátime hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies