Zavárame hrušky a varíme lekvár.

NETKY.SK • 5 August 2011, 10:08 • 2 min
Zavárame hrušky a varíme lekvár.

Zavárame hrušky a varíme lekvár.

slovakia

left justify in out

Hruškový kompót.

Na dno umytého pohára dáme koliesko citrónu, potom očistené a jadierok zbavené hrušky, nakoniec tiež koliesko citrónu. Zalejeme nálevom, ktorý sme si pripravili tak, že v 1 litri vody rozpustíme 50 dkg cukru. Nálev musí byť studený. Hrušky čistíme a dávame do vody s citrónom, aby nezhnedli. Sterilizujeme 25 minút na 90 °C.

img

 

 

 

 

 

 

img

  Hruškový džem.

Na 1 kg hrušiek potrebujeme 50 dkg kryštálového cukru, gelfix 2:1, kyselinu citrónovú. Hrušky očistíme, nakrájame, rozvaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cukor, gelfix podľa návodu a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme ½ čajovej lyžičky kyseliny citrónovej, nalejeme do pohárov, uzatvoríme, obrátime hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona