Zavárame cviklu a cviklový šalát.

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:53 • 2 min
Zavárame cviklu a cviklový šalát.

Zavárame cviklu a cviklový šalát.

slovakia

left justify in out

img

Cvikla.

Na prípravu nálevu potrebujeme ¾ l octu, 2 l vody, 2 PL soli, 2 ČL rasce, 800 g kryštálového cukru, všetko spolu uvaríme.  4 kg cvikly umyjeme a uvaríme do mäkka, t.j. asi 2 hodiny. Cviklu olúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle, alebo pokrájame na kocky. Zajeme nálevom, necháme prejsť varom a pridáme 700 g čerstvo nastrúhaného chrenu. Potom už len plníme do pripravených pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút pri 120°C.

 

 

 

img

Cviklový šalát.

3 kg nastrúhanej kapusty, 1 kg pokrájanej cibule, 1 kg uvarenej a nastrúhanej cvikly dobre premiešame. Z 1  nakladaču, 2 l vody, 8 dcl octu, 3 dcl oleja, 30 dkg cukru uvaríme nálev, horúcim zalejeme pripravenú zeleninu a plníme do pohárov. Sterilizujeme 30 minút pri 120°C.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies