BRATISLAVA - Ako každý rok prichádza obdobie zavárania, tak aj mi ponúkame množstvo overených ale aj nových receptov na zaváranie a sterilizovanie sezónnej zeleniny.
Počas sezóny nám je zelenina k dispozícii, no ak si ju chceme vychutnať aj v období, keď jej nie je veľa môžeme si ju rôznym spôsobom zakonzervovať.
Určite máte osvedčené vaše domáce recepty na zaváranie, no čo tak sa nechať inšpirovať a možno vyskúšať aj niečo nové?
Zavárať zeleninu nie je tak zložité ako sa to začiatočníčkam v úvode zdá. V obchodoch je množstvo produktov, ktoré vám pomôžu zavárať kvalitne a s novými, výraznejšími chuťami.
Obyčajný ocot tak môžete nahradiť octom „Balsamico“ a ak chcete chuť napr. chuť zaváraných uhoriek zjemniť, môžete použiť ocot vinný alebo jablkový.
Bežne sa stáva, že si pripravíte viac nálevu, ako je momentálne potrebné. Nevylievajte ho. Odložte si ho uskladnený vo fľaši a môžete ho použiť znovu o niekoľko dní.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies