Zaváhanie už nie je dovolené, tvrdí hráč zápasu proti Rusom Handzuš

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 12:23 • 2 min
Zaváhanie už nie je dovolené, tvrdí hráč zápasu proti Rusom Handzuš

Zaváhanie už nie je dovolené, tvrdí hráč zápasu proti Rusom Handzuš

slovakia

left justify in out

img

Slovensko čaká na štvrťfinálovú účasť svojej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta už štvrtý rok a po skupinovej prehre s Ruskom (3:4) hrozí, že sa čakanie predĺži. Slováci idú do osemfinálovej fázy s nulovým bodovým kontom, pričom v piatok a sobotu na nich čakajú, nie nevyhnutne v tomto poradí, Fíni a Česi.  
      Slovákom teda nehrá príliš do kariet sled zápasov v osemfinálových skupinách, najprv sa stretnú s favoritmi na celkové prvenstvo, až potom ich čaká jeden z dvojice Dánsko, Lotyšsko. Po prípadnej výhre nad papierovo slabším tímom by sa tak slovenskí hokejisti mohli nabudiť na ťažšie súboje, takto môže byť po všetkom už po prvom zaváhaní. "Bude to niečo ako otočiť sériu play off NHL z 0:3. Jeden pokazený zápas môže znamenať už koniec," povzdychol si Michal Handzuš, ktorého síce vyhlásili za hráča stretnutia na slovenskej strane, ale očividne by bol býval vymenil upomienkový predmet aj za "polbod" z posledného skupinového súboja.  
      Handzuš síce obišiel bodovo naprázdno, ale z útočníkov mal na konte najvyššiu minutáž i najviac striedaní. Nie je to prekvapením, keďže Slováci museli "vykryť" za nedisciplinovanosť až sedem oslabení a v nich má pracovitý center kľúčovú úlohu. Poslednú päťminútovku druhej tretiny a dvojnásobné oslabenie videl hokejista Los Angeles Kings ako zlomový bod stretnutia. Hanlonovci síce zvládli pasáž Rusov 5 na 3 - Handzuš lietal a blokoval počas tejto sekvencie niekoľko striel kľačiac i v ľahu - no následne inkasovali vyrovnávajúci gól na 3:3. "Škoda, že sme toto oslabenie neudržali. Práve vtedy, keď skočil náš štvrtý hráč na ľad, sme inkasovali. Stačilo to udržať do konca tretiny a bolo by bývalo fajn," videl kľúčový moment zápasu práve v neprenesení psychickej výhody do šatne skúsený útočník.
      Už druhýkrát po sebe zaznamenal výborný výkon Ladislav Nagy, výborné krídelnícke schopnosti prejavil pri prvom slovenskom góle, keď si po jeho dravom prieniku mohol Miroslav Šatan pripísať na svoje konto ďalší zo svojich "bejzbalových" gólov v reprezentácii. Naviac strelil aj vedúci gól na 3:2, kedy sa zdalo, že súper znervóznie a mohol by pustiť svoje cenné perie. Nagy smútil za oslabeniami, ale vinu nezvaľoval na miestami podľa oka diváka minimálne prísnych rozhodcov.
      "Prehra bolí, ale prehrali sme si zápas sami. Zbytočné vylúčenia, oni mali dvakrát 5 na 3 presilovku, dali vyrovnávajúci gól. Potom sa ujali vedenia po náhodnom góle a po skrumáži, nejak to Morozov trafil vo vzduchu. Rusom nemôžete darovať toľko početných výhod," videl príčiny trpkého rozuzlenia skupinových bojov Nagy, pričom si sebakriticky sypal popol aj na vlastnú hlavu za nečistú palicovú hru - to charakterizovalo celý tím - všetky fauly boli následkom nekontrolovaného narábania s hokejkou. "Aj to moje vylúčenie na konci, trošku som tam nechal hokejku. Počas vlastnej presilovky by sa to stávať nemalo."
      Rovnako Nagy, tak aj Handzuš si však myslia, že v slovenskom tíme je dosť kvality na to, aby z možných 9 bodov získali presne toľko, koľko treba na postup do štvrťfinále. Pri nepravdepodobnej zhode okolností by mohlo stačiť aj 6 bodov, ale reálnejších je skôr sedem a viac. "Je to teraz už v našich rukách. Vieme, že nesmieme zaváhať, diváci nás budú hnať dopredu, ešte to nie je stratené. Na ďalšie duely sa musíme pozerať po jednom. Chceme pokračovať pred takýmito skvelými divákmi," dodal Handzuš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies