Zaváhanie ManUtd dalo titul do rúk ManCity, Guardiola je prvým španielskym trénerom s titulom v Premier League

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 08:52 • 2 min
Zaváhanie ManUtd dalo titul do rúk ManCity, Guardiola je prvým španielskym trénerom s titulom v Premier League

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City päť kôl pred koncom majú v rukách titul šampiónov anglickej Premier League 2017/2018. Definitívu dalo nečakané nedeľňajšie víťazstvo West Bromwichu Albion na pôde Manchestru United (1:0), po ktorom majú "Citizens" nepreklenuteľný 16-bodový náskok pred svojím mestským rivalom. Zverenci Pepa Guardiolu dosiaľ vybojovali 87 bodov, United majú na konte 71 bodov.

slovakia

left justify in out

City sa z titulu mohli radovať už počas minulého víkendu, no hráčom United doma podľahli 2:3. Paradoxom je, že po triumfe na pôde najlepšieho mužstva súťaže mužstvo portugalského kormidelníka Josého Mourinha zaváhalo v domácom prostredí proti tímu, ktorý uzatvára poradie a je najvážnejším kandidátom na zostup. O jediný nedeľňajší zásah na štadióne Old Trafford sa v 73. min postaral Jay Rodriguez.

 

"Myslím si, že sme boli zaslúžene potrestaní, lebo sme majstri komplikácií," povedal Mourinho v rozhovore pre Sky Sports a doplnil: "Hráči nechceli alebo nevedeli hrať jednoducho. Všetko bolo pomalé, s pohybom navyše, dotykom navyše, kľučkou navyše, hra nebola plynulá. Nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať, no dali sme im šancu vyhrať."

"Ak ManUtd zdolal ManCity a následne West Bromwich zdolal ManUtd, West Bromwich je majster - tak to vidím ja," glosoval moderátor BBC Richard Osman. Jeho kolega, redaktor Simon Stone, poukázal na inú zaujímavú skutočnosť. "West Bromwich v tejto sezóne odohral štyri zápasy, v ktorých na lavičke mal dočasného trénera. V novembri takto dvakrát remizovali pod vedením Garyho Megsona, minulý týždeň pod vedením Darrena Moora a teraz toto. Možno by sa im viac darilo bez riadneho kormidelníka," odkázal Stone na webe BBC.

"Majstri !!!!!! Aký skvelý pocit!! Som veľmi šťastný, že s našimi úžasnými fanúšikmi sa môžeme podeliť o ďalšiu trofej!" uviedol prostredníctvom twitteru obranca ManCity Vincent Kompany. Pre "Citizens" to je piaty anglický titul v klubovej histórii a tretí za ostatných sedem sezón, tiež tretí v Premier League (1937, 1968, 2012, 2014, 2018). Nedeľňajší víťaz z Old Traffordu WBA nezabudol na svoj podiel: "Nemáš za čo, Manchester City."

Pep Guardiola je prvým španielskym trénerom s titulom v Premier League a jedným z troch kormidelníkov, ktorí majú na konte triumfy v minimálne troch z piatich elitných európskych ligových súťaží (Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Španielsko, Taliansko) - pridal sa ku Carlovi Ancelottimu (titul v 4 týchto súťažiach) a Mourinhovi (3).

Základ úspechu Manchestru City položilo osemnásť ligových výhier v sérii od augusta do decembra. City je tretím klubom histórie, ktorý v jednom ročníku Premier League zdolal každého oponenta; predtým sa to podarilo FC Chelsea (2005/2006) a Manchestru United (2010/2011).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona