Zaútočil na policajta, hrozí mu päť rokov basy

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 11:00 • 2 min
Zaútočil na policajta, hrozí mu päť rokov basy

KOŠICE - Konflikt medzi obyvateľmi a políciou sa odohral v pondelok popoludní na Družstevnej ulici v Krompachoch.

slovakia

left justify in out

Incident sa skončil obvinením 25-ročného Júliusa, ktorému hrozí až päťročné väzenie. Podľa polície napadol policajta, neskôr vybehol na policajné auto s lopatou v ruke. Agentúru SITA o prípade informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Všetko sa podľa polície začalo tým, ako prišla hliadka zistiť totožnosť troch detí. Tie vraj prichytili pri ničení ovocných stromov v jednej záhrade na ulici SNP v Krompachoch. Pri policajtoch sa zakrátko zhromaždila skupina asi sto ľudí z miestnej komunity. "Začali policajtom vulgárne nadávať, poniektorí ich vyzývali na bitku," uviedol Szabó. Napätie sa vystupňovalo až do takých rozmerov, že jeden z osadníkov, obvinený Július, sa snažil vniknúť do policajného auta, pričom jedného z policajtov dvakrát za sebou rukami udrel do hrudníka. "V danom prípade išlo o policajta, ktorý je rómskej národnosti," povedal Szabó. Zhromaždený dav potom útočníka od policajta odtiahol a situácia sa upokojila. "Ako však hliadka odchádzala z Družstevnej ulice, z davu opätovne vybehla tá istá osoba, ktorá napadla policajta a s lopatou v rukách sa rozbehla oproti služobnému motorovému vozidlu," pokračuje Szabó, podľa ktorého sa Július zahnal na kapotu auta, no v poslednej chvíli ho miestni občania stiahli späť do davu. 

Pri incidente sa policajt nezranil. Július, ktorého obvinili z prečinu útoku na verejného činiteľa, je otcom jedného z detí, ktoré prišli policajti riešiť, dodal Szabó. Počas predvádzania sa Július neustále vyhrážal v rómskom jazyku. "Mal však smolu, pretože policajt, ktorému sa vyhrážal, ovláda rómsky jazyk," dodal Szabó.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona