Záujmy európskych klubov bude zastrešovať spoločná organizácia

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 15:11 • 2 min
Záujmy európskych klubov bude zastrešovať spoločná organizácia

BRATISLAVA - Aj európske hokejové kluby budú mať čoskoro organizáciu, ktorá bude zastrešovať ich záujmy.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti vzniká Aliancia európskych hokejových klubov, pri tomto kroku participuje aj Slovensko. V predchádzajúcich dňoch sa uskutočnilo rokovanie v nemeckom Düsseldorfe, na ktorom bolo dovedna 48 zástupcov tímov z trinástich krajín.

 

"Aliancia európskych hokejových klubov má za sebou prvé veľké zasadnutie. Motivácia vzniku tejto organizácie je podľa vzoru iných športov - futbalu, hádzanej či basketbalu. Vytvára silnú pozíciu pri rozhodovaní či vyjednávaní klubov, ktoré sú nositeľmi celej ťarchy profesionálneho hokeja. Je najvyšší čas sa o niečo také pokúsiť aj v hokeji a podporiť rozvoj klubového hokeja v Európe. Sú rôzne oblasti, ktorých sa táto aliancia bude držať. Prvé valné zhromaždenie by malo byť až v júni. Všetky plány sa ešte len dávajú dokopy. Najpodstatnejšou témou je vzdelávanie, z čoho by mohli mať najviac benefitov menšie kluby. Komunikácia prebieha aj s IIHF. Dôležité by to bolo pri vytváraní hokejových kalendárov," ozrejmil Richard Lintner, šéf riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies