Zaujímavá ligová výmena: Futbalisti Paur do Trenčína, Holúbek do Žiliny

NETKY.SK • 15 August 2016, 14:22 • 2 min
Zaujímavá ligová výmena: Futbalisti Paur do Trenčína, Holúbek do Žiliny

BRATISLAVA - Vedenie slovenského futbalového klubu MŠK Žilina spečatilo v pondelok s vedením majstrovského AS Trenčín zaujímavú výmenu dvoch hráčov. Pod hrad Matúša Čáka sa sťahuje 24-ročný ofenzívny futbalista Jakub Paur a opačným smerom mieri 25-ročný Jakub Holúbek. Informoval o tom web 6-násobného slovenského šampióna MŠK.

slovakia

left justify in out

"Zástupcovia oboch klubov potvrdili svoje dobré vzťahy, pričom naše vedenie vyšlo trenčianskemu v ústrety, keď okamžite uvoľnilo Jakuba Paura do Trenčína, aby mohol nastúpiť v play-off Európskej ligy proti Rapidu. Nový "šošon" Jakub Holúbek sa k tímu Adriána Guľu pripojí až po dvojzápase s rakúskym vicemajstrom. Tento prestup a urýchlené vybavenie všetkých administratívnych krokov môže pomôcť obom hráčom a rovnako aj nášmu veľkému konkurentovi vo Fortuna lige na európskej scéne. Preto je potrebné vyzdvihnúť korektnú a ústretovú spoluprácu dvoch rivalov aj v rámci napredovania v domácej súťaži," uviedol web Žiliny.

 

Odchovanec MŠK Jakub Paur opúšťa Žilinu už druhýkrát, v sezóne 2011/2012 bol na ročnom hosťovaní v Zlatých Moravciach, teraz však ide o prestup. V kabíne "áčka" začal svoju piatu sezónu, pričom žltozelený dres si obliekol v 129 zápasoch, v ktorých vsietil 26 gólov. Pamätné zostanú tie z predkôl Európskej ligy, keď rozhodol o postupe cez Olimpiju Ľubľana, skóroval aj v pamätnej ceste naprieč Európskou ligou s Daciou Kišiňov, Vorsklou Poltava aj s Athletic Club Bilbao.

 

"Bolo to ťažké rozhodnutie. Cítil som však, že potrebujem zmenu, ako športovú, tak aj osobnú. Je to pre mňa nový impulz, nová motivácia, noví ľudia. Cítil som, že možno potrebujem vystúpiť z komfortnej zóny, aj keď Žilina ostane mojou srdcovkou. Ako som už spomínal, rozhodnúť sa bolo veľmi problematické a náročnejšie, ako som čakal. Futbal prináša aj takéto momenty, ktoré sú komplikované, no môžu ma posunúť ešte vyššie. Pre mňa je to nový rozmer a nový impulz," prezradil svoje bezprostredné pocity po rozhodnutí opustiť MŠK bývalý mládežnícky reprezentant.

 

"V prvom rade Jakub a náš klub dostal oficiálnu ponuku od Trenčína, na základe ktorej sme s hráčom hovorili o jeho ďalšej budúcnosti, vzájomnej spolupráci, našich plánoch s ním, jeho postavení v mužstve. Jakub si zobral priestor na rozmyslenie a po dôkladnom zvážení všetkých argumentov sa definitívne rozhodol prijať ponuku Trenčína. Bolo to jednoznačne jeho rozhodnutie, cítil potrebu zmeny, novej motivácie, zmeny klubu a my sme v konečnej fáze jeho stanovisko rešpektovali," podrobne vysvetlil konanie vedenia športový manažér Karol Belaník.

 

Pod Dubeň sa však sťahuje 25-ročný ľavonohý univerzál Jakub Holúbek, ktorý je svojimi štatistikami podobným typom ako Paur. Za Trenčín, v ktorom je u mužov od sezóny 2011/2012 odohral 163 zápasov s bilanciou 22 gólov. S vedením MŠK Žilina podpísal zmluvu na tri roky, do 30. júna 2019. "Podmienkou nášho uvoľnenia Jakuba Paura do Trenčína bol práve príchod Jakuba Holúbka. Vybrali sme si ho, mali sme o neho veľký záujem. Je to ľavonohý univerzál, ktorý môže hrať na viacerých pozíciách. Máme s ním určité plány smerom k najbližšej budúcnosti, ohľadom jeho hráčskej pozície v mužstve. Typologicky a charakterovo zapadá do skladby nášho tímu," dodal k príchodu bývalého reprezentanta do 21 rokov športový manažér Karol Belaník.

 

"Veľmi pozitívne vnímame rokovanie s oboma hráčmi, ale aj žilinským klubom. Vo všetkých smeroch sme dospeli ku konsenzu. Málokedy sa stane, že všetky zainteresované strany bývajú spokojné. V tomto prípade to však platí. My sme potrebovali posilniť ofenzívu a Žilina skôr defenzívnu činnosť. Sme naozaj radi, že touto výmenou sme našli zmysel a pocit vzájomnej spokojnosti všetkých strán," povedal pre klubový web AS generálny manažér Trenčína Róbert Rybníček, ktorý na adresu novej posily dodal: "Získali sme kreatívneho hráča použiteľného na viacerých postoch v ofenzívnej činnosti. Typologicky a mentálne bude pre nás ideálnou náhradou za Matúša Bera."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies