Záujemcovia o zoskok z lietadla stihli vyskočiť, kým havarovalo

NETKY.SK • 7 Január 2015, 10:27 • 2 min
Záujemcovia o zoskok z lietadla stihli vyskočiť, kým havarovalo

WELLINGTON - Všetkých 13 ľudí na palube lietadla, ponúkajúceho tandemový zoskok, sa dnes zachránilo skokom do bezpečia predtým, ako sa ich stroj zrútil do najväčšieho novozélandského jazera, informovala polícia.

slovakia

left justify in out

Malé lietadlo spoločnosti Skydive spadlo do jazera Taupo na novozélandskom Severnom ostrove krátko po štarte v dôsledku problémov s motorom.

 

Šesť cestujúcich a tím inštruktorov vrátane pilota vyskočili s padákom a pristáli bezpečne na brehu jazera, citovala políciu agentúra DPA.

 

Svedok povedal novinám New Zealand Herald, že videl, ako lietadlo "zhaslo" na južnej strane jazera. Letelo ešte asi 100 metrov, kým sa zrútilo do vody. Predtým z neho vyskočil pol tucet parašutistov.

 

Jazero s rozlohou 616 štvorcových kilometrov je obľúbenou oblasťou pre člnkovanie a rybolov v lete. Nachádza sa pod snehom pokrytými sopkami. Je tiež významným cieľom pre záujemcov o dobrodružstvá ako sú tandemové zoskoky či paragliding.

 

Policajní potápači budú asistovať vyšetrovateľom s prehliadkou a fotografovaním havarovaného lietadla pod vodou predtým, ako ho vytiahnu, uviedol hovorca komisie pre vyšetrovanie dopravných nehôd Peter Northcote.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies