Záujemcovia môžu predkladať žiadosti MS SR o dotácie na projekty všetkých foriem diskriminácie

NETKY.SK • 7 December 2016, 15:06 • 2 min
Záujemcovia môžu predkladať žiadosti MS SR o dotácie na projekty všetkých foriem diskriminácie

BRATISLAVA - Dotácie, na ktoré Ministerstvo spravodlivosti SR zverejnilo výzvu na predkladanie žiadostí na rok 2017, sú určené na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie.

slovakia

left justify in out

O dotáciu môžu záujemcovia požiadať do 6. februára cez elektronický dotačný systém, ktorý je dostupný na webovej stránke ministerstva spravodlivosti. Ako agentúru SITA informoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla, celková suma, ktorú rezort na tieto dotácie vyčlenil, je 763 500 eur, suma však ešte nie je konečná. Najnižšia suma, o ktorú môžu záujemcovia žiadať, je päťtisíc eur, maximálna výška dotácie je 50-tisíc eur.


Ministerstvo chce dotáciami podporiť projekty, ktorých cieľom bude efektívne bojovať za ľudské práva a slobody, podporovať výchovu a vzdelávanie detí a mládeže či vytvárať publikácie, učebné materiály a pomôcky pre takéto vzdelávanie. Dotáciu môžu získať aj tí, ktorí podporujú kultúrne a spoločensko-vedné aktivity v oblasti ľudských práv a slobôd či predchádzaniu všetkým formám diskriminácie a intolerancie či tí, ktorí zlepšujú kvalitu života znevýhodnených skupín obyvateľstva. V neposlednom rade podporí ministerstvo aj spoluprácu a partnerstvá organizácií a inštitúcií, ktoré sa témam ľudských práv a slobôd venujú spoločne.


Predložené žiadosti vyhodnotí komisia, ktorú zriadi rezort spravodlivosti, menný zoznam členov bude uverejnený na webe ministerstva. Rovnako zverejnia aj zoznam schválených žiadostí vrátane výšky a účelu dotácie. Poskytovanie dotácií v oblasti ľudských práv prešlo do pôsobnosti ministerstva spravodlivosti z ministerstva zahraničných vecí len od 1. decembra tohto roka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies