Záujem Slovákov o Omán rastie, pomohlo by priame letecké spojenie

NETKY.SK • 16 Október 2017, 08:10 • 2 min
Záujem Slovákov o Omán rastie, pomohlo by priame letecké spojenie

MASKAT - Záujem Slovákov aj ľudí z okolitých krajín o cesty do Ománu rastie. Možno by preto bolo dobré rozmýšľať o lepšom, priamom leteckom prepojení Slovenska s touto krajinou.

slovakia

left justify in out

Počas svojej aktuálnej pracovnej návštevy Ománu to uviedol podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini. "Ak by Bratislava získala letecké prepojenie priamo do Ománu, myslím si, že by tým mohla obsluhovať aj rakúsku klientelu, pretože z Viedne priamy let neexistuje," priblížil vicepremiér. Zároveň by to podľa neho mohlo pomôcť prilákať turistov aj v opačnom smere.

 

"Pevne verím, že tak ako z iných arabských krajín, aj obyvatelia Ománu by mohli objaviť čaro Slovenska, nášho kúpeľníctva a mohli by predstavovať zaujímavú klientelu pre náš cestovný ruch," doplnil Pellegrini. Zaujímavé rokovania očakáva aj s predstaviteľmi ománskeho štátneho investičného fondu State General Reserve Fund, ktoré ho počas cesty v tejto krajine ešte len čaká. Fond podľa neho disponuje značnou sumou peňazí a investuje po celom svete.

 

"Veľmi zaujímavá môže byť napríklad možnosť prefinancovať prípadný rozvoj letiska v Bratislave v prípade, že SR pôjde do koncesie. Zazneli názory, že by aj Omán mohol mať o takéto niečo záujem," dodal Pellegrini.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona