Záujem škôl o inovatívnu výučbu environmentálnej výchovy je enormný

NETKY.SK • 20 September 2017, 11:08 • 2 min
Záujem škôl o inovatívnu výučbu environmentálnej výchovy je enormný

BRATISLAVA - Záujem škôl o inovatívny projekt environmentálnej výchovy pod názvom Misia modrá planéta s Kozmixom je enormný.

slovakia

left justify in out

Do projektu, ktorý pre žiakov základných škôl pripravila nezisková organizácia EDULAB, sa počas prvého dňa od otvorenia registrácie prihlásilo 350 škôl, čím sa kapacita projektu vyčerpala. Ako informoval Milan Kisztner z PR agentúry NEUROPEA, školy do projektu prihlásili takmer 6 800 žiakov.

Projekt Misia modrá planéta s Kozmixom je určený pre žiakov 3. a 4. ročníka základných škôl. „Záujem škôl o Misiu modrá planéta nás veľmi príjemne prekvapil. Svedčí to o tom, že učitelia na Slovensku majú chuť učiť inovatívne, pokiaľ majú profesionálne pripravené učebné materiály. Vysoký záujem je aj dokladom dôležitosti témy environmentálnej výchovy ako takej,“ uviedol riaditeľ EDULAB-u Ján Machaj.

Učitelia škôl, ktoré sa do projektu zapojili, dostanú kompletnú sadu materiálov zameraných na efektívnu výučbu základných tém environmentálnej výchovy pre žiakov prvého stupňa základnej školy. Nemusia sa zdržovať prípravou, všetky materiály sú už hotové. Medzi nimi je napríklad aj metodická príručka s množstvom vzdelávacích aktivít, ktoré stavajú na zážitkovom a experimentálnom učení. Deti sa tak napríklad naučia, ako funguje kolobeh vody v prírode, dokonca si môžu priamo v triede vytvoriť umelý dážď.

Projektové balíky s kompletnými podkladmi a metodickými pomôckami odošlú triedam po 22. septembri. Žiaci budú na projekte Misia modrá planéta pracovať od začiatku októbra do konca novembra. Školy, ktoré sa nestihli zaregistrovať bezplatne, si môžu projektový balík dokúpiť za 99 eur na internetovej stránke shop.kozmix.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies