Záujem o výstavbu kúpaliska má mesto aj investor

NETKY.SK • 22 September 2010, 11:09 • 2 min
Záujem o výstavbu kúpaliska má mesto aj investor

Záujem o výstavbu kúpaliska má mesto aj investor

slovakia

left justify in out

img

V Rimavskej Sobote sa našiel investor na výstavbu chýbajúcich mestských bazénov, na ktoré upozornili občania aj petíciou. Samospráva však naďalej zvažuje, že sa do budovania kúpaliska pustí sama.
Záujem o postavenie troch malých bazénov v meste má spoločnosť Goldmax, s.r.o., ktorá predniesla svoj zámer aj na utorkovom mestskom zastupiteľstve. "V prvej etape by sme investovali 500.000 eur. Kúpalisko by malo kapacitu 580 osôb. Finančné prostriedky na realizáciu stavby máme, chceme však, aby parkovisko vybudovalo mesto," informoval konateľ firmy Ján Šimon.
Mestským poslancom sa zdal investičný zámer spoločnosti nedostatočný. Nepozdávali sa im ani podmienky, ktoré si investor dal. Rozhodli preto o spresnení zámeru, ktoré si má Goldmax pripraviť na najbližšie novembrové zastupiteľstvo. Zároveň nezamietli ani vybudovanie kúpalísk mestom. To totiž už do realizácie projektu investovalo takmer 50.000 eur. "Ak by sa tento rok dofinancoval zimný štadión, mohli by sme si zobrať úver na vybudovanie mestského kúpaliska v blízkosti krytej plavárne," uviedla vedúca oddelenia strategického rozvoja mesta Eva Muráriková.
Podľa jej slov na chýbajúce bazény upozornili aj občania vypísaním petície, pod ktorú sa podpísalo viac ako 800 Rimavskosoboťanov. Jej predsedníčka Eva Bodnárová sa zúčastnila aj mestského zastupiteľstva. "Ja chcem len mestské kúpalisko, ktoré by bolo pre všetkých. Bazény chýbajú najmä mladým ľuďom. Teraz si však myslím, že bazény tak skoro nebudú, pretože ani investor poriadne neprezentoval svoj zámer," zakončila.
Mesto Rimavská Sobota neprevádzkuje kúpalisko od konca letnej sezóny 2008. Občanom je k dispozícii počas celého roka iba krytá plaváreň.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies