Záujem o rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku rastie

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 15:21 • 2 min
Záujem o rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku rastie

BRATISLAVA - Záujem o rekreačné nehnuteľnosti na Slovensku pretrváva aj naďalej. Už minulý rok sa niesol v znamení oživenia tohto realitného segmentu a tento trend pokračuje aj v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnených údajov v správe realitného portálu Nehnuteľnosti.sk, záujem Slovákov o rekreačné nehnuteľnosti medziročne narástol v prvom štvrťroku 2018 oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 20 %. Tento nárast dopytu podľa analytikov portálu logicky potiahol ceny chát a chalúp na Slovensku smerom hore.

Nehnuteľnosti.sk vo svojej správe uvádzajú, že v prípade záujmu o rekreačné nehnuteľnosti nejde len o uspokojenie aktuálnych potrieb obyvateľov tráviť svoj voľný čas aktívne v prírode, ale vďaka pozitívnej ekonomickej situácii ide aj o bezpečnú formu investície do budúcnosti. „Cena rekreačných nehnuteľností v ponuke realitných portálov sa oproti minulému roku mierne zvýšila, ale je to aj z dôvodu výraznejšieho výskytu zrekonštruovaných chát a chalúp, ktoré majú samozrejme vyššiu cenu, ako tie v pôvodnom stave. Ľudia chcú na chalupe najmä odpočívať a neinvestovať všetok čas do rekonštrukčných prác,“ uviedol analytik portálu Nehnuteľnosti.sk Martin Lazík.

Najširšiu ponuku rekreačných nehnuteľností aktuálne ponúkajú Banskobystrický, Žilinský kraj a Košický kraj. Najnižšia ponuka je naopak v Bratislavskom kraji. Medzi najatraktívnejšie slovenské lokality v danom segmente patria Vysoké a Nízke Tatry a ich lyžiarske centrá. Smeruje sem podľa analytikov Nehnuteľnosti.sk najviac investícií v oblasti turistického ruchu a najdrahšie apartmány a chaty nájdeme práve tu. Medzi ostatné obľúbené lokality pre rekreačné nehnuteľnosti patrí Záhorie, Malé Karpaty, Myjavské kopanice, Orava alebo Slovenský raj.

Online portál Nehnuteľnosti.sk, ktorý patrí do portfólia spoločnosti United Classifieds, pôsobí na slovenskom trhu v oblasti predaja a kúpy nehnuteľností na webe. Využívajú ho realitné kancelárie aj bežní občania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies