Záujem o letenky do Grécka v lete vzrástol o 55 %, ceny boli najnižšie v histórii

NETKY.SK • 14 Október 2015, 12:07 • 2 min
Záujem o letenky do Grécka v lete vzrástol o 55 %, ceny boli najnižšie v histórii

BRATISLAVA - Dovolenka v Grécku lákala počas tohtoročného leta viac individuálnych turistov než vlani. Vyplýva to z údajov predajcu leteniek Student Agency, podľa ktorých vzrástol individuálny predaj leteniek do Grécka od júla do septembra oproti vlaňajšku o 55 %.

slovakia

left justify in out

Dôvodom boli podľa spoločnosti predovšetkým ceny, ktoré aerolinky znížili na historické minimá v súvislosti s ekonomickou krízou a obavami turistov z bankrotu Grécka. "Letecké spoločnosti medziročne znížili ceny leteniek do Grécka o polovicu. Zákazníkov tak motivovali k dovolenke v krajine, kam počas leta časť Slovákov nechcela odletieť pre strach z hroziaceho bankrotu," opísala riaditeľka predaja leteniek Student Agency Věra Janičinová.

 

V záujme Slovákov sa pritom v rámci Grécka stali "skokanmi" tohtoročnej sezóny ostrovy Kréta a Rhodos. Do Kréty letelo počas hlavnej turistickej sezóny individuálne o 155 % viac Slovákov než minulý rok v lete. Na ostrove Rhodos sa počet slovenských cestovateľov navýšil podľa predajcu o 73 %. Kréta tak vôbec po prvýkrát zosadila z pomyselného trónu Atény, ktoré boli počas minulej sezóny najnavštevovanejšou gréckou destináciou u individuálnych cestovateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies