Záujem o kampaň Do práce na bicykli je väčší ako vlani, zaregistrovalo sa 61 samospráv

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 14:29 • 2 min
Záujem o kampaň Do práce na bicykli je väčší ako vlani, zaregistrovalo sa 61 samospráv

BRATISLAVA – Záujem o cyklodopravu zažíva na Slovensku nárast. Do 4. ročníka celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2017, ktorú zastrešuje ministerstvo dopravy, sa zaregistrovalo už 61 samospráv z celkového počtu 140 oslovených slovenských miest. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Karolína Ducká.

slovakia

left justify in out

Počet prihlásených do kampane už teraz prekročil vlaňajší záujem - 60 zapojených miest a obcí do súťaže. Možnosť zaregistrovať sa pre mestá a obce pritom platí až do 18. apríla.

 

"Veľký záujem zamestnancov cestovať do práce na bicykli nás teší. Prispejú tak k zlepšeniu svojej zdravotnej kondície a v konečnom dôsledku k zníženiu podielu individuálnej automobilovej dopravy vo svojom meste," povedal minister dopravy a výstavby Árpád Érsek.

 

Spoločne s vysokým počtom zaregistrovaných samospráv má stúpajúci trend aj počet prihlásených účastníkov. Od 1. marca sa už prihlásilo 2086 súťažiacich, čo predstavuje nárast takmer o 40 percent z celkového počtu súťažiacich v minulom roku.

 

Samosprávy majú čas do 18. apríla, aby sa zaregistrovali do kampane Do práce na bicykli 2017. Čím rýchlejšie sa mestá a obce zapoja, tým skôr sa môžu prihlasovať jednotliví účastníci. Tí sa môžu zapojiť až do 5. mája.

 

Súťaž Do práce na bicykli je určená pre všetkých obyvateľov a slovenské mestá a obce, ktoré sa v zmysle štatútu súťaže oficiálne zaregistrujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies