Záujem o donášku jedla rapídne stúpol, počet objednávok sa zvýšil o 450%

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 12:43 • 2 min
Záujem o donášku jedla rapídne stúpol, počet objednávok sa zvýšil o 450%

BRATISLAVA - Online služby na rozvoz jedla zažívajú na Slovensku obrovský boom.

slovakia

left justify in out

Podľa jedného z najväčších portálov pre donášku jedál z reštaurácií DajmeJedlo.sk stúpol priemerný počet objednávok mesačne vlani o 450 % oproti roku 2015.  Mesačne si tak vlani ľudia na Slovensku cez DajmeJedlo.sk objednali tisíce jedál z reštaurácií.

 

„Trh nám ukazuje, že ľudia si čoraz viac zvykajú na objednávanie jedla cez internet, ktoré im uľahčuje každodenný život. K zákazníkom patria nielen mladí ľudia z generácie Y a Z, pre ktorých sú moderné technológie a online služby samozrejmosťou, ale aj manažéri, ktorí si objednávajú jedlo do práce. Vlani stúpol medzi zákazníkmi na Slovensku aj počet mamičiek na materskej dovolenke, ktoré si objednávkami jedla chcú uľahčiť starostlivosť o rodinu,“ vysvetľuje významný nárast objednávok Lenka Dzurendová, marketingová manažérka DajmeJedlo.sk.

 

Do top 10 obľúbených jedál vlani patrilo najmä sushi, kebab, pizza a burgre. Už dnes zaznamenáva portál DajmeJedlo.sk viac ako 30 % objednávok cez mobilné zariadenia. „Kľúčovou inováciou tohto roka bude spustenie novej mobilnej aplikácie plánované na jar, ktorá objednávanie ešte viac urýchli a uľahčí,” dodáva Lenka Dzurendová.

 

Online platformu DajmeJedlo.sk a Damejidlo.cz v roku 2015 kúpil jeden z najväčších start-upov v Európe Delivery Hero. Nemecký gigant plánuje ešte viac posilniť aktivity portálu na Slovensku, kde v januári tohto roka posilnil tím. Doterajší marketingový manažér Marcel Milo je od januára 2017 Country manažérom pre Slovensko.

 

"Plán na Slovensku je rozumný rast - teda aby neutrpela kvalita našich služieb a mohli sme popri raste služby zlepšovať a rozširovať. Chceli by sme postupne v priebehu roka rozšíriť počet spolupracujúcich reštaurácií najmä v krajských mestách, s čím je spojené aj navyšovanie kapacity kuriérov. Neprestajne u nás prebiehajú náborové kampane, no nájsť kvalitných nových kolegov nie je ľahké,” uviedol Marcel Milo, Country manager DajmeJedlo.sk.

 

Online službu na rozvoz jedla DameJidlo.cz a DajmeJedlo.sk založil v roku 2012 český podnikateľ Tomáš Čupr, ktorý projekt v roku 2015 predal spoločnosti Delivery Hero. Aktuálne oba portály ponúkajú jedlá vyše 2 200 partnerských reštaurácií. Portál má v Česku okolo 450.000 a na Slovensku 60.000 unikátnych návštevníkov.

 

Spoločnosť na Slovensku dováža jedlo v Bratislave, Košiciach, Prešove, Nitre, Banskej Bystrici, Trnave a Žiline. Najväčšia  online platforma na donášku jedla v ČR a SR funguje na báze platformy s ponukami kvalitných reštaurácií. Viac na DajmeJedlo.sk.

 

Nový majiteľ portálov, spoločnosť Delivery Hero vznikla v roku 2011 v Nemecku ako startup. Aktuálne firma zamestnáva vyše 3 000 ľudí vo viac ako 40 krajinách sveta. Delivery Hero spolupracuje s viac ako 271.000 partnerskými reštauráciami a má 17 miliónov aktívnych zákazníkov.

 

Spoločnosť v prvom polroku 2016 vybavila vyše 83 miliónov objednávok, čím sa stala globálnym lídrom v objednávaní jedla z reštaurácií online.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies