Záujem o cestovanie cez predĺžený víkend rastie

NETKY.SK • 12 November 2014, 17:35 • 2 min
Záujem o cestovanie cez predĺžený víkend rastie

BRATISLAVA - Záujem o cestovanie cez nadchádzajúci predĺžený víkend od 15. do 17. novembra rastie. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Morháčová.

slovakia

left justify in out

Najväčší záujem je o povinne miestenkové IC vlaky vyššej kvality, ktoré idú vo štvrtok popoludní do Košíc a v pondelok popoludní do Bratislavy. Posledné večerné IC z Bratislavy do Košíc vo štvrtok večer je vypredaný na 99 percent. Kapacitu bude ZSSK zvyšovať pridaním ďalšieho vozňa, aby si mohli cestujúci kúpiť lístky na poslednú chvíľu. IC vlaky vo štvrtok do Košíc sú vypredané od 37 do 99 percent, piatkové IC vlaky z Bratislavy od 44 do 78 percent a IC vlak Šarišan, ktorý ide v pondelok z Humenného cez Prešov do Bratislavy je vypredaný na 84 percent. 

 

Bežné rýchliky na trase Bratislava - Žilina - Košice sú vo štvrtok vypredané od šesť do 29 percent, v piatok do 20 percent. Na iných trasách, ako je Bratislava - Zvolen - Banská Bystrica, je to však menej ako desať percent. Rýchliky na trase Košice - Žilina - Bratislava v pondelok sú obsadené na 18 percent. "Vypredanosť vyjadruje počet predaných miesteniek, kapacita vlaku je však vyššia," vysvetlila hovorkyňa ZSSK. Ak si cestujúci kúpi v prípade rýchlikov lístok bez miestenky, nie je viazaný na vlak, a tak si môže vybrať ktorýkoľvek spoj počas dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies