Záujem o Alberta Rusnáka ml. z anglických klubov aj Sicílie

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 10:05 • 2 min
Záujem o Alberta Rusnáka ml. z anglických klubov aj Sicílie

GRONINGEN - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Albert Rusnák ml., ktorý v nedeľu zariadil dvoma gólmi triumf svojho zamestnávateľa FC Groningen vo finále Holandského pohára proti PEC Zwolle (2:0), padol do oka viacerým klubom z Anglicka a Talianska.

slovakia

left justify in out

O 20-ročného odchovanca košického futbalu majú podľa britského denníka Daily Mail eminentný záujem predovšetkým dvaja účastníci tamojšej najvyššej súťaže Premier League West Ham United a Swansea City. V hre je údajne aj Newcastle United, Aston Villa a FC Southampton, ktorého tréner Ronald Koeman si podľa The Sun vytypoval iného Slováka Ondreja Dudu z Legie Varšava.


Ako je známe, Southampton dlhodobo predvádza v najvyššej anglickej súťaži oku lahodiaci futbal, pričom filozofiou klubu je dávať príležitosť čo najväčšiemu počtu mladých hráčov. FC Southampton považujú v Anglicku za liaheň talentov, ktorá v posledných rokoch vyprodukovala viacerých kvalitných hráčov.


Na finálovom stretnutí Holandského pohára boli údajne prítomní aj zástupcovia anglického Manchestru City, ktorí pozorne sledovali ofenzívneho stredopoliara Groningenu. Rusnák pritom opustil Manchester len vlani v lete, keďže sa nedostal do prvého mužstva. Podľa informácií spomenutého denníka Daily Mail spred niekoľkých dní "Citizens" v ostatnom čase sledujú progres slovenského mladíka a uvažujú aj o jeho návrate.


Spomína sa tiež záujem talianskeho Palerma, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou predá do jedného z európskych veľkoklubov svoj argentínsky klenot Paula Dybalu, typologicky podobného hráča ako Rusnáka.


Albert Rusnák je hráčom Groningenu od decembra minulého kalendárneho roka, keď podpísal zmluvu na 3,5 roka. V prvej polovici sezóny 2014/2015 hosťoval z anglického Manchestru City v inom holandskom klube Cambuure.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies