Záujem mladých o vojenské povolanie je stále vysoký

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 12:53 • 2 min
Záujem mladých o vojenské povolanie je stále vysoký

BRATISLAVA - Prihlášku na Akadémiu ozbrojených síl gen. Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši si na akademický rok 2015/2016 podalo 633 stredoškolákov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková, je to sedemkrát viac, ako plánuje škola prijať. „V poslednom období často počujeme a médiá doslova zaplavili informácie, že muži odmietajú mimoriadnu službu a nie je záujem pomáhať v prípade, ak by to bolo nutné. Záujem o štúdium na našej vojenskej akadémii dokazuje, že realita je iná a aj mladí ľudia majú záujem o vojenské povolanie,“ povedal minister obrany Martin Glváč.

 

Podľa Ballekovej, prijímacie konanie z anglického jazyka a matematiky bude v dňoch 1.- 4. júna na Akadémii ozbrojených síl. „Na toto konanie pozývame už len tých uchádzačov, ktorí zvládli previerky z psychickej a fyzickej zdatnosti,“ vysvetlil rektor Akadémie ozbrojených síl Boris Ďurkech a dodal, že najväčší záujem je o študijný program manažment vojenskej organizácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona