Záujem Elona Muska o kryptomeny pokračuje

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 09:04 • 2 min
Záujem Elona Muska o kryptomeny pokračuje

Elon Musk je nepochybne jedným z najinteligentnejších ľudí na svete. Je súčasťou Zip2, X.com, SpaceX, Tesla, SolarCity, Hyperloop, OpenAi, Neuralink a teraz aj Boring Company.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V priebehu týchto projektov bola zjavná jedna vec. Jeho cieľom je pomôcť ľudstvu zaoberať sa rôznymi problémami, ktoré sú v súčasnosti aktuálne alebo budú v budúcnosti veľkým problémom. To zahŕňa riešenie úrovne spotreby fosílnych palív v automobilovom priemysle tým, že spoločnosť Tesla vyvíja auto na elektrický pohon, ako aj vesmírny prieskum prostredníctvom svojej spoločnosti SpaceX.

 

Preto, keď Elon Musk hovorí alebo robí čokoľvek, ľudia si to všimnú.Keď sa zjavila na internete snímka, ako drží v ruke knihu o kryptomenách, začali sa šíriť rôzne fámy.

 

Otázkou je kniha

 

Kniha, s ktorou bol videný Elon Musk sa nazýva „Cryptocurrencies Simply Explained“ od Juliana Hospa. Je to krátka kniha, ktorá poskytuje základný pohľad do sveta kryptomien, blockchainu, Bitcoinu, decentralizácii a ponuky ICO.

 

Autor Dr. Julian Hosp je zapojený do viacerých spoločností v blockchainovom priestore. Najvýznamnejšia z nich je spoločnosť FinTech s názvom TenX, ktorá sa špecializuje v oblasti Bitcoinu a blockchainu. Na svojej internetovej stránke objasňuje víziu, ako pomôcť najmenej 1 miliarde ľudí porozumieť technológii blockchainu do roku 2025.

 

Veľa ľudí z komunity kryptomien a blockchainu je nadšených tým, že sa Elon Musk zaujíma o tieto technológie a zaujíma sa o digitálny menový priestor. Existuje veľa teórií o tom, prečo mal túto knihu v rukách.

 

Optimistické názory jednoducho veria, že Musk môže uvažovať o pokroku v tomto smere. Veria, že by mohol vytvoriť vlastný token, ktorý by sa používal v jeho projektoch ako Tesla alebo SpaceX.

 

Veľmi dobre sa vyzná v online platobných systémoch. Založil spoločnosť X.com a v roku 2000 získal PayPal.

 

Neskôr sa stal generálnym riaditeľom spoločnosti PayPal. Stalo sa tak pred jeho vylúčením zo spoločnosti kvôli nezhodám s ostatnými vedúcimi osobami v spoločnosti. Keď bol PayPal predaný spoločnosti eBay v roku 2002, bol najväčším akcionárom práve Elon Musk. Vlastnil 11,7% akcií spoločnosti v hodnote približne 165 miliónov USD.

 

S touto minulosťou v platobných službách by nebolo problém si predstaviť, že Musk v budúcnosti vyvinie nejakú formu blockchainovej technológie alebo digitálneho tokenu.

 

Elon Musk vlastní len 0.25 Bitcoinu, ktorý mu kedysi daroval priateľ. Vzhľadom k výške jeho majetku to je zanedbateľné množstvo. Neznamená to však, že Musk neverí technológii blockchainu. Bude zaujímavé sledovať vývoj týchto udalostí a jeho kroky v budúcnosti, ktoré sa budú týkať tejto technológie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies