Záujem cudzincov o prácu v Británii v poslednom období klesá

NETKY.SK • 12 November 2018, 15:22 • 2 min
Záujem cudzincov o prácu v Británii v poslednom období klesá

LONDÝN - S blížiacim sa dátumom odchodu Británie z Európskej únie je záujem cudzincov o prácu v Británii stále nižší. Ukázal to najnovší prieskum britského inštitútu pre ľudské zdroje CIPD.

slovakia

left justify in out

Podľa inštitútu stále viac firiem trpí nedostatkom zamestnancov, pričom záujem o prácu v Británii klesá ako zo strany ľudí z krajín Európskej únie, tak aj z krajín mimo EÚ. Prieskum uskutočnený medzi aprílom a júnom tohto roka ukázal, že v danom období počet zahraničných zamestnancov v Británii klesol medziročne o 58.000.

 

Z nich 40.000 predstavovali ľudia z krajín mimo EÚ. Na porovnanie, za rovnaké obdobie minulého roka oproti roku 2016 sa o 263.000 zvýšil.

 

"Údaje ukazujú, že Británia už nie je podľa cudzincov takým atraktívnym miestom pre život a prácu. Týka sa to najmä cudzincov z krajín mimo Európskej únie," uviedol Gerwyn Davies z CIPD po prieskume na vzorke vyše 1000 zamestnávateľov, ktorý zverejnila BBC.

 

To všetko sa pritom deje v období, keď je v Británii nízka miera nezamestnanosti. Terajším zamestnancom tak hrozí zvyšovanie objemu práce a firmám strata objednávok.

 

Situácia sa pritom podľa CIPD ešte zhorší po roku 2021, keď v Británii majú vstúpiť do platnosti nové obmedzenia pre zamestnávanie ľudí z Európskej únie, najmä v prípade ľudí s nízkou kvalifikáciou.

 

Poradný výbor pre migráciu síce prišiel s návrhom na zlepšenie situácie pri zamestnávaní tejto skupiny ľudí, podľa firiem je však návrh nedostatočný a ich problémy s nedostatkom zamestnancov nevyrieši.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona