Zatýkanie v Turecku pokračuje, za mrežami skončili ďalšie stovky ľudí

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 15:06 • 2 min
Zatýkanie v Turecku pokračuje, za mrežami skončili ďalšie stovky ľudí

ISTANBUL - Turecká prokuratúra nariadila zadržanie ďalších 268 ľudí podozrivých z napojenia na strojcov vlaňajšieho pokusu o štátny prevrat. S odvolaním sa na turecké štátne médiá o tom dnes informovala agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Turecká polícia v súvislosti s týmto nariadením už v Istanbule zadržala 20 osôb a pátra po ďalších 124 ľuďoch. Tieto osoby, medzi ktorými sú bývalí vojaci, ale aj civilisti, sú údajne podozrivé z prepojenia na exilového duchovného Fethullaha Gülena, ktorého turecká vláda obviňuje zo zosnovania zmareného puču.

 

Prokuratúra v Ankare zároveň okrem toho nariadila zadržanie ďalších 124 ľudí. Obviňuje ich z toho, že používali komunikačnú aplikáciu Bylock, ktorá je podľa tureckej vlády rozšírená medzi Gülenovými prívržencami, pričom údajne ju používali aj pri príprave júlového pokusu o prevrat. Samotný Gülen, ktorý žije v USA, akékoľvek obvinenia z účasti na puči odmieta.

 

Od neúspešného vlaňajšieho pokusu o prevrat platí v Turecku výnimočný stav. V krajine zároveň prebiehajú politické čistky a zo štátnej služby a armády aj súkromného sektora bolo prepustených už vyše 100.000 ľudí; ďalších 47.000 ľudí bolo zatknutých a obvinených z účasti na puči alebo z prepojenia na pučistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona