Zatvorených škôl je menej, tvrdí ministerstvo

NETKY.SK • 28 Január 2016, 11:52 • 2 min
Zatvorených škôl je menej, tvrdí ministerstvo

BRATISLAVA - Dnes ostalo z počtu 6 724 škôl zatvorených 114 škôl pre štrajk, tvrdí ministerstvo školstva.

slovakia

left justify in out

"Presne 114 zatvorených škôl z dôvodu štrajku dnes k 10:00 hodine evidujú okresné úrady v sídle kraja, čo predstavuje 1,70 percenta všetkých škôl. Trend zapojenosti škôl do štrajku pokračuje v klesajúcej tendencii," informovala agentúru SITA hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.


Ako ďalej hovorkyňa informuje, najviac klesol počet škôl zapojených do štrajku v Bratislavskom kraji, a to o 12 škôl. Dnes je ich teda v Bratislavskom kraji zatvorených 22. Počet zatvorených škôl sa oproti strede nezmenil v Trenčianskom kraji, ostalo ich zavretých 15. V ostatných krajoch počty zatvorených škôl klesli. "Celkovo sa oproti strede znížil počet zatvorených škôl o 23, oproti pondelku o 65 škôl," dodala Dupaľová Ksenzsighová.


V prepočte na percentá je najviac škôl zatvorených v Nitrianskom kraji, a to 4,05 percenta, teda 25 škôl zo 617. Jedna škola je zavretá v Prešovskom kraji, čo predstavuje 0,08 percenta. V Trnavskom kraji dnes ostalo zavretých 16 škôl, v Žilinskom 15, v Banskobystrickom 14 a v Košickom šesť škôl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona