Zatvorenie závodu v Bochume bude stáť Opel 866 miliónov

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 10:12 • 2 min
Zatvorenie závodu v Bochume bude stáť Opel 866 miliónov

LONDÝN - Zatvorenie závodu Opel v nemeckom Bochume bude stáť 866 mil. USD. Povedal to v stredu prezident materskej spoločnosti General Motors (GM) Dan Ammann. Spoločnosť sa rozhodla zatvoriť továreň v Bochume v minulom roku. Je to súčasť snáh o zníženie nákladov firmy v Európe.

slovakia

left justify in out

Podľa Ammanna spoločnosť už zarátala náklady vo výške 381 mil. USD do svojich výsledkov v minulom roku a v prvom kvartáli tohto roku. Ďalšie náklady vo výške 485 mil. USD spoločnosť zohľadní vo výsledkoch počas tohto roka a celkovo tak náklady na zatvorenie závodu v Bochume dosiahnu 866 mil. USD. 

 

Minulý týždeň stratová spoločnosť Opel uviedla, že s pracovníkmi v závode v Bochume dosiahla dohodu. Zatvorenie tejto fabriky sa pokladá za kľúčový krok reštrukturalizácie spoločnosti. Firma doteraz nehovorila o nákladoch, dva zdroje však agentúre Reuters v máji povedali, že počítajú s celkovou sumou 550 mil. eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies