Zatvorené obchody v nedeľu do 16:00 neprešiel do 2. čítania

NETKY.SK • 8 Február 2017, 12:28 • 2 min
Zatvorené obchody v nedeľu do 16:00 neprešiel do 2. čítania

BRATISLAVA – Návrh novely Zákonníka práce z dielne poslanca NR SR a lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO-NOVA) Igora Matoviča, podľa ktorého by bol zakázaný maloobchodný predaj v nedeľu do 16.00, poslanci neposunuli do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

„Vieme, že mnohí ľudia možnosť nedeľných nákupov považujú pomaly za základné ľudské právo a nevedia si predstaviť, že by o túto možnosť prišli. Na druhej strane registrujeme výrazný hlas skupiny ľudí, ktorí chcú, aby v nedeľu ostali obchody zatvorené, najmä samotných pracovníkov v obchode,“ zdôvodňoval predloženie návrhu Matovič. Svoj návrh považoval za kompromis, podľa neho by umožnil uspokojiť potreby oboch skupín ľudí.


„Podľa najnovších údajov Eurostatu slovenskí zamestnanci sú najčastejšie v nedeľu pracujúci zamestnanci zo všetkých 28 krajín Európskej únie, keďže pravidelne v nedeľu pracuje 21 percent z nich,“ dodal s tým, že zo štatistík súčasne vyplýva, že Slováci odpracujú týždenne v priemere druhý najväčší počet hodín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies