Zatvorené obchody Slovákov nezastavili, svoj nákupný ošiaľ kompenzovali v zahraničí

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 14:52 • 2 min
Zatvorené obchody Slovákov nezastavili, svoj nákupný ošiaľ kompenzovali v zahraničí

BRATISLAVA – Počas včerajšieho sviatku, ktorý sa niesol v znamení zatvorených obchodov sa Slováci vynašli! Odišli nakupovať do Rakúska.

slovakia

left justify in out

Zákon, ktorý sa po prvý krát uplatnil v stredu, počas sviatku Cyrila a Metoda, zatvoril brány všetkých obchodov bez výnimky. Slováci sa vynašli a za nákupmi vyrazili do susedného Rakúska, kde nakupovali akoby sa blížil koniec sveta. Podaktorí uviedli, že zabudli a že si na nové pravidlá budú zvykať dlhšie. Naše parkoviská zívali prázdnotou, pričom rakúske boli preplnené vozidlami so slovenskými ŠPZtkami.

 

Zákon o zatvorení obchodov počas sviatkov vychádza z novely Zákonníka práce, ktorá vošla do platnosti v júni tohto roka. Tá nariaďuje zatvorenie predajní na celkovo 15,5 dňa v roku. Výnimku majú čerpacie stanice, reštaurácie, predajne na staniciach či letiskách. Tento zákaz neplatí pre prevádzky poskytujúce služby ako kaderníctva či kozmetické salóny.

 

Celkovo majú byť podľa novely Zákonníka práce obchody povinne zatvorené 1. januára, 6. januára, na Veľký piatok, Veľkonočnú nedeľu, Veľkonočný pondelok, 1. mája, 8. mája, 5. júla, 29. augusta, 1. septembra, 15. septembra, 1. novembra, 17. novembra, 24. decembra po 12. hodine, 25. decembra a 26. decembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona