Zatvorené obchody aj v nedeľu navrhujú poslanci za OĽaNO

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 15:18 • 2 min
Zatvorené obchody aj v nedeľu navrhujú poslanci za OĽaNO

BRATISLAVA - Poslanci NR SR za hnutie OĽaNO-NOVA navrhujú zatvoriť obchody aj v nedeľu. Prijatím návrhu novely Zákonníka práce z dielne poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za hnutie OĽANO-NOVA by sa Slovensko priblížilo k vyspelým krajinám.

slovakia

left justify in out

„V predkladanom návrhu zákona sa neumožňuje zamestnávateľovi nariadiť zamestnancovi alebo dohodnúť so zamestnancom v nedeľu prácu, ktorou je maloobchodný predaj,“ uvádzajú predkladatelia.

„V poslednom čase rezonuje v spoločnosti debata týkajúca sa práce zamestnancov počas dní, keď by každý človek mal mať nárok na voľno. Venovať sa rodine, deťom, svojim koníčkom či záľubám, prípadne len oddychovať,“ vymenovala príklady činností, ktoré sa tradične vykonávali v nedeľu predkladateľka návrhu Anna Verešová. Podľa predkladateľov sa rozvojom obchodu a predlžovaním otváracích hodín za posledné roky nedeľa zaradila medzi klasické pracovné dni.

 Podľa OĽaNO-NOVA každý piaty Slovák trávi nedeľu v práci, čo je najviac zo všetkých európskych krajín. „Pritom firmy, v ktorých Slováci pracujú, majú prácu v nedeľu vo svojich materských krajinách obmedzenú,“ dodávajú. Poslankyňa Verešová zdôraznila, že týmto návrhom chcú chrániť pracovníkov obchodu.

Poslanci NR SR budú pokračovať v rokovaní 14. schôdze parlamentu v utorok 4. apríla o 9:00. V utorok začnú návrhom vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona o regulácii v sieťových odvetviach. O jedenástej hodine budú hlasovať o prerokovaných návrhoch zákonov a venovať sa budú aj diskusii o ďalších opozičných návrhoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies