Zatočte s celulitídou

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 11:00 • 2 min
Zatočte s celulitídou

BRATISLAVA – Je marec. Väčšina žien ešte dodržuje svoje novoročné predsavzatia. Najmä schudnúť a zbaviť sa nepekných tukových vankúšikov na stehnách, zadku a bruchu. Znie to dobre a my vám poradíme ako to dotiahnuť do konca a zbaviť sa pomarančovej kože.

slovakia

left justify in out

Odborníci tvrdia, že celulitída trápi viac ako 80 % žien a podieľa sa na nej mnoho faktorov, vrátane genetických predispozícií. Jej priebeh možno ovplyvniť niekoľkými spôsobmi aj keď ju máte danú do vienka.

Zmeňte životný štýl

Aj tá najkrajšia pokožka bude trpieť ak ju nebudete dobre živiť. Základom je dobrá strava. Ak sa chcete zbaviť celulitídy prejdite na zdravý životný štýl. Ten rozhodne nezahŕňa bielu múku, sladkosti, príliš tukov a veľké množstvo soli. Platí otrepaná fráza: jedzte veľa ovocia a zeleniny, vitamínov a minerálov, pretože tie všetky dodávajú vašej pokožke vlhkosť a pružnosť.

Veľa pite

Vodu, vodu a zase vodu do ktorej môžete pridať citrónovú šťavu. Celulitída je náchylná na zlý pitný režim. Zásadou číslo dva je preto veľa piť. Telo tak ľahšie vylučuje toxíny, ktoré celulitídu mimo iného zapríčiňujú. Ak nemáte radi obyčajnú vodu môžete vyskúšať nesladený čaj. Ale pozor, čiernemu sa vyhnite. Siahnite radšej po tom zelenom, urýchľuje totiž spaľovanie tukov.

Prekrvujte pokožku

Správne prekrvená pokožka je základ pre boj s celulitídou, preto je dobré si často dopriať peeling. Urýchli vám krvný obeh pod kožou. Efekt bude viditeľný ihneď. K masírovaniu pokožky je vhodná aj sprcha. Postupujte krúživými pohybmi odhora dolu. Môžete tiež striedať teplú a studenú sprchu. Po osprchovaní pokračujte jemnou masážou pomocou telového mlieka. Venujte sa najmä problematickým častiam vášho tela. Voľte opäť krúživé pohyby. A teraz, keď je ešte zima, stavte na skvelé účinky sauny. Zbavuje telo stresu a potením vylúčite nežiaduce toxíny z tela von.

Pomáhajte si pohybom

Pohyb má na celulitídu skvelý vplyv. Pravidelným tréningom docielite posilnenie a spevnenie pokožky. A ak sa budete pri cvičení potiť vylúčite z tela toxíny a budete sa cítiť oveľa lepšie. Pozor! Zvoľte si taký pohyb, ktorý vás bude baviť a preto u neho zostanete. Ideálne sú aeróbne druhy cvičenia. Dbajte však na vašu pulzovú frekvenciu určenú pre chudnutie. A jeden zaručený tip na úplne hladkú pokožku? Trampolínky teda jumping.

Používajte aj krémy

Aj keď o krémoch na celulitídu ma každý iný názor vyskúšať ich môžete, ak nepomôžu určite neuškodia. Ideálne krémy by mali obsahovať čo najväčšie množstvo antioxidantov, vitamíny A, C a E, zinok, ovocné enzýmy, koenzým Q10 alebo napríklad biely čaj. Základom je pravidelné nanášanie.

Ak spojíte všetky tieto rady dohromady,  určite sa dostaví nádherný výsledok: hladká a pevná pokožka bez nepekných priehlbiniek. Ten pohľad a pocit za tú námahu určite stoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies