Zatkli viacerých lídrov Moslimského bratstva, počet obetí v Egypte sa zvyšuje

NETKY.SK • 15 August 2013, 09:07 • 2 min
Zatkli viacerých lídrov Moslimského bratstva, počet obetí v Egypte sa zvyšuje

KÁHIRA - Po zásahu egyptskej polície proti protestným táborom stúpencov zosadeného prezidenta Muhammada Mursího dnes zadržali viacero lídrov jeho Moslimského bratstva. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia egyptských bezpečnostných síl podľa správy uviedli, že polícia zatkla dvoch popredných predstaviteľov bratstva, hovorcu tejto islamistickej organizácie i jej hlavného teológa. Vo väzbe skončil aj radikálny duchovný, ktorý má blízko k bratstvu.

Traja zo zadržaných sú hľadaní prokuratúrou, ktorá ich chce vypočuť pre obvinenia z podnecovania násilností a spriahnutia s cieľom zabiť protestujúcich vyzývajúcich na odvolanie Mursího. Päticu mužov zadržali krátko po tom, ako polícia získala podvečer úplnú kontrolu nad druhým a väčším z protestných táborov v káhirskej štvrti Nasr City.

Zákrok proti táborom demonštrantov, ktoré vznikli po zosadení Mursího armádou začiatkom júla, vyvolali zrážky medzi jeho stúpencami a bezpečnostnými silami na viacerých miestach v Egypte. Posledná bilancia ministerstva zdravotníctva uvádzala 149 zabitých a vyše 1400 zranených ľudí. Medzičasom sa však objavili správy o nových obetiach v Alexandrii, kde prišlo o život najmenej desať ľudí, ako aj ďalšom zvýšení počtu mŕtvych v provincii Minjá južne od Káhiry, odkiaľ hlásili najmenej 41 zabitých, informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies