Zatkli priateľa muža smrteľne zraneného počas výsluchu o atentátoch v Bostone

NETKY.SK • 21 September 2013, 06:45 • 2 min
Zatkli priateľa muža smrteľne zraneného počas výsluchu o atentátoch v Bostone

WASHINGTON - Americkí vyšetrovatelia na Floride zadržali priateľa Čečenca, ktorý bol smrteľne zranený agentmi Federálnej bezpečnostnej služby (FBI) počas výsluchu vo svojom byte. Výsluch sa týkal osôb podozrivých zo spáchania atentátu na Bostonský maratón.

slovakia

left justify in out

Ašurmamada Miralijeva vzali do väzby v piatok. Podľa agentúry AP je obvinený z ovplyvňovania svedkov a informátorov. Šerifova hovorkyňa Twis Lizasuainová spresnila, že Miralijevovo zatknutie nesúvisí s vyšetrovaním bombových útokov v Bostone alebo s FBI. 

Dvadsaťročný Miralijev bol spolubývajúcim Ibragima Todaševa, ktorý bol v máji počas výsluchu v spoločne prenajímanom byte smrteľne zranený agentmi FBI. FBI sa vtedy zaujímala o jeho priateľa Tamerlana Carnajeva, ktorý je spolu s bratom podozrivý z nastraženia bombových náloží v cieľovej rovinke Bostonského maratónu. 

Úrady spočiatku tvrdili, že Todašev zaútočil na jedného z agentov nožom. Neskôr však informovali, že nie je jasné, čo sa v byte stalo. Podľa BBC sa Todašev, ktorého zatkli kvôli napadnutiu, priznal k trojnásobnej vražde zo septembra 2011, keď polícia v Bostone objavila troch mužov s podrezanými hrdlami. Okolo ich tiel bola rozsypaná marihuana. Do zločinu bol vraj zapletený i hlavný podozrivý z neskoršieho bostonského atentátu Tamerlan Carnajev, ktorý v apríli pri prestrelke s políciou na bostonskom predmestí utrpel smrteľné zranenia. Jeho mladší brat Džochar čelí 30-bodovej obžalobe vo veci prípravy a spáchania bombového atentátu na účastníkov Bostonského maratónu z 15. apríla. Výbuch dvoch náloží, ktoré explodovali s odstupom 12 sekúnd v cieľovej rovinke legendárneho maratónu v Bostone, usmrtil troch ľudí: dvoch Američanov (mladú ženu a osemročného chlapca) a jednu Číňanku študujúcu v Bostone. Zranenia utrpelo vyše 260 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies