Zatkli prezidenta Bolívijskej futbalovej federácie

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 09:55 • 2 min
Zatkli prezidenta Bolívijskej futbalovej federácie

LA PAZ - Prezidenta Bolívijskej futbalovej federácie (FBF) Carlosa Cháveza v piatok zatkli na základe obvinenia z korupcie.

slovakia

left justify in out

Okrem neho zadržali aj výkonného tajomníka FBF Alberta Lozadu. Generálny prokurátor Ramiro Guerrero potvrdil, že v priebehu vyšetrovania, ktoré sa začalo 1. júna, nazbierali dostatok dôkazov voči obom osobám. Chávez zastáva aj funkciu pokladníka vo Futbalovej konfederácii Južnej Ameriky (CONMEBOL).


Prezident CONMEBOL-u Juan Ángel Napout začiatkom júla vyhlásil, že organizácia potrebuje výraznú zmenu po prevalení korupčného škandálu v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA). Päťdesiatsedemročný funkcionár vtedy oznámil, že riadiace orgány juhoamerického futbalu budú nápomocné americkým a švajčiarskym úradom pri vyšetrovaní úplatkárskej aféry v rámci FIFA.


Korupčná aféra zasiahla FIFA koncom mája po hromadnom zatýkaní funkcionárov pred kongresom v Zürichu. Americké federálne orgány obvinili 14 osôb z podplácania, vydierania a prania špinavých peňazí, dvaja z nich, Nicolás Leoz a Eugenio Figuereda, sú bývalí prezidenti CONMEBOL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies