Zatkli policajtku, ktorá omylom zabila suseda

NETKY.SK • 10 September 2018, 10:01 • 2 min
Zatkli policajtku, ktorá omylom zabila suseda

DALLAS - Policajtku z Dallasu, ktorá omylom prišla do bytu svojich susedov a zastrelila muža, ktorý v ňom býval, zatkli na základne obvinení z neúmyselného zabitia.

slovakia

left justify in out

Amber Guyger odviedli do väzby vo väzení okresu Kaufman, uviedol vo vyhlásení Texaský úrad pre verejnú bezpečnosť s tým, že prípad je ešte stále predmetom vyšetrovania. Zamestnanec väzenia neskôr uviedol, že policajtku prepustili na kauciu.

Guyger zastrelila 26-ročného Bothama Jeana vo štvrtok v noci, keď sa vracala z práce. Policajtka, ktorá bola ešte v uniforme, oznámila streľbu dispečingu a privolanej hliadke povedala, že si myslela, že je vo svojom byte. Zraneného muža previezli do nemocnice, kde napokon zomrel. Čo ženu viedlo k streľbe, vyvoláva ešte mnoho otázok. Matka obete Allison Jean naznačila, že rolu mohla zohrať aj ich rasa. Policajtka je totiž beloška a nebohý muž černoch.

Tridsaťročná policajtka bola od incidentu do nedele na slobode a rodina obete sa preto dožadovala jej zatknutia. Podľa právnika rodiny jej pobyt na slobode dokazuje, že ju úrady zvýhodňovali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies