Zatkli podozrivého v prípade vraždy Iračana, ktorý videl po prvý raz sneh

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 18:37 • 2 min
Zatkli podozrivého v prípade vraždy Iračana, ktorý videl po prvý raz sneh

DALLAS - Polícia v americkom meste Dallas zatkla dnes 17-ročného tínedžera podozrivého v prípade minulotýždňovej vraždy irackého imigranta zastreleného vo chvíli, keď fotografoval snehovú búrku, ktorú videl po prvý raz v živote. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že nebude prípad posudzovať ako zločin z nenávisti. Vyšetrovatelia obvinili z vraždy 17-ročného Nykeriona Nealona.
     

Iračana Ahmada Džumajlího zastrelili na parkovisku, kde si fotografoval sneh, ktorý videl prvýkrát v živote. Podľa polície obvinený Nealon pátral po osobe, ktorá krátko predtým strieľala v byte jeho priateľky, a nebol to zločin z nenávisti.
     

Záznam z bezpečnostnej kamery zachytil situáciu, keď z neďalekého bytového komplexu utekajú štyria muži a jeden z nich drží pušku.
     

"Nepredpokladáme, že poznal pána Džumajlího. Nepredpokladáme, že poznal národnosť pána Džumajlího," uviedol dnes na tlačovej konferencii hovorca dallaskej polície.
     

K vražde 36-ročného Iračana Ahmada Džumajlího došlo minulý týždeň. Džumajlí unikol násilnostiam v Iraku a v Dallase, kde sa stretol so svojou manželkou, bol iba 20 dní, keď sa stal obeťou vraždy. Polícia pátrala po štyroch podozrivých.
     

Alia Salemová z Rady pre americko-islamské vzťahy (CAIR) v pondelok uviedla, že CAIR vypísala odmenu vo výške 7000 dolárov za informácie, ktoré by pomohli objasniť túto vraždu. Odmenu vo výške 5000 dolárov vypísala aj organizácia CrimeStoppers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies